Muhaliflerden Suriye'de ilk basın toplantısı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-02-2013 (14:29)   Son Mesaj: 02-02-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 315  

    02-02-2013

    Muhaliflerden Suriye'de ilk basın toplantısı

    Muhaliflerden Suriye'de ilk basın toplantısı
    Muhaliflerden Suriye'de ilk basın toplantısı

    Suriye muhalefeti, olayların başladığı 2011 Mart'ından bu yana ilk defa ülke içinde basın toplantısı düzenledi. Şam'ın Deraya beldesi Yerel Yönetim Komitesi üyeleri beldedeki insani krizi kamuoyu ile paylaştı.

    Suriye muhalefeti, olayların başladığı 2011 Mart'ından bu yana ilk defa ülke içinde basın toplantısı düzenledi. Şam'ın Deraya beldesi Yerel Yönetim Komitesi üyeleri beldedeki insani krizi kamuoyu ile paylaştı. Suriye muhaliflerine bağlı Deraya Yerel Yönetim Komitesi üyesi Ebu Yamin, toplantıda Şam'ın Deraya beldesinde yaşayan halkın maruz kaldığı sıkıntılara değinerek, kentte 10 bin Suriyelinin yaklaşık 3 aydan bu yana kuşatma altında olduğunu ifade etti.

    Deraya kentine gıda ve yardım malzemelerinin ulaşamadığını belirten Ebu Yamin, bölgede elektriğin çoğu zaman kesik olduğunu ve yakıt sıkıntısının yaşandığını kaydetti.

    Konuşmasında hayat şartlarından dolayı bölgeyi terk eden Suriyelilerin sıkıntılarını da anlatan Ebu Yamin, Deraya kentinden göçlerin geçen Ağustos atında yapılan ve en az 700 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamdan sonra ivme kazandığını hatırlattı. Ebu Yamin, bölgeyi terk eden Suriyelilerin sayısının ise 200 bine ulaştığını söyledi.

    Ebu Yamin, Suriye ordusu ve muhalifler arasındaki çatışmalar sırasında Deraya'da hayatını kaybedenlerin sayısının 1295 olduğunu hatırlatarak, 200 cesedin de henüz kimliklerinin tespit edilemediğini vurguladı.

    Deraya kenti Yerel Komisyonu'nun tecrübelerini, Suriye'nin diğer şehirlerindeki yerel komisyonlarla paylaştıklarını dile getiren Ebu Yamin, bu tür komisyonların Suriye'nin yeniden inşasına katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca Ebu Yamin, bölgeyi terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin mallarını korumak üzere bir birimin kurulması yönündeki çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

    Öte yandan Deraya kenti Askeri Büro Müdürü Ebu Cemal ise bölgede düzenlenen askeri operasyonları değerlendirerek, Suriye ordusunun farklı noktalardan girdiği kentin en az 75 günden bu yana kuşatma altında olduğunu söyledi. Ebu Cemal, Şam ve banliyölerinde bulunan Özgür Suriye ordusu(ÖSO)'na bağlı birlikleri Deraya kentine askeri açıdan yardıma çağırdı.

    Komutan Ebu Ömer ise Suriye ordusu ve muhalifler arasında yaşanan çatışmaları harita desteğiyle izah ederek, Deraya kentinden çekilmek gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade etti. Ebu Ömer, ''Kanımızın son damlasına kadar Deraya kentinden ayrılmayacağız'' diye konuştu.

    Kaynak: AA





    Muhaliflerden Suriye'de ilk basın toplantısı Yorumları