'Hama Katliamı' Ürdün'de protesto edildi   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 02-02-2013 (14:29)   Son Mesaj: 02-02-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 307  

    02-02-2013

    'Hama Katliamı' Ürdün'de protesto edildi

    'Hama Katliamı' Ürdün'de protesto edildi
    'Hama Katliamı' Ürdün'de protesto edildi

    'Hama Katliamı', 31'inci yılında Suriye'nin Amman Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

    'Hama Katliamı', 31'inci yılında Suriye'nin Amman Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Göstericiler, Hama Katliamı'nı gerçekleştiren Suriye eski Devlet Başkanı Hafız Esed ile şu an iktidarda bulunan oğlu Beşşar Esed aleyhine sloganlar attı. Suriye'deki rejimin son bulması ve ülkede akan kanın bir an önce durmasını isteyen göstericilerin, Suriye devrimini destekleyen, uluslararası toplumu ise Suriye krizinde takındığı tavırdan ötürü eleştiren dövizler taşıdığı görüldü.

    Suriye'nin Hama kenti 2 Şubat 1982'de başlayan bir katliama sahne olmuştu. Müslüman Kardeşler'in etkinliğini bastırmak isteyen baba Hazıf Esed, kardeşi Rifat Esed komutasındaki ordu birliklerini kente göndermiş ve yıkıma yol açan saldırılarda on binlerce insan katledilmişti.

    Uluslararası Af Örgütü verilerine göre katliamda ölenlerin sayısının 10 bin ila 25 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Bazı kaynaklar ise ölü sayısının 40 bine kadar çıktığını belirtiyor.

    Kaynak: AA





    'Hama Katliamı' Ürdün'de protesto edildi Yorumları