Bakir Ä°zzetbegoviç genel baÅŸkan yardımcısı oldu   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 02-02-2013 (14:33)   Son Mesaj: 02-02-2013 (14:33)    Cevap: 0    Gösterim: 326  

    02-02-2013

    Bakir İzzetbegoviç genel başkan yardımcısı oldu

    Bakir İzzetbegoviç genel başkan yardımcısı oldu
    Bakir İzzetbegoviç genel başkan yardımcısı oldu

    Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kurucusu olduğu Demokratik Eylem Partisi'nin yapılan kongresinde, parti genel başkanlığına Süleyman Tihiç yeniden seçildi.

    Bosna-Hersek'in ilk CumhurbaÅŸkanı merhum Aliya Ä°zzetbegoviç'in kurucusu olduÄŸu Demokratik Eylem Partisi'nin yapılan kongresinde, parti genel baÅŸkanlığına Süleyman Tihiç yeniden seçildi. Bosna-Hersek'in baÅŸkenti Saraybosna'daki parlamento binasında yapılan ve tek listeyle girilen kongreye, SDAÂ*Genel BaÅŸkanı Süleyman Tihiç, Bosna-Hersek Üçl Devlet BaÅŸkanlığı Konseyi'nin BoÅŸnak üyesi Bakir Ä°zzetbegoviç, parti delegeleri ve milletvekilleri ile Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Suudi Arabistan, Ä°ran, KaradaÄŸ ve Filistin'in Saraybosna büyükelçileri ve Bosna-Hersek Ä°slam BirliÄŸi temsilcileri katıldı.

    Yapılan oylamada, 212 delegeden 190'ı Tihiç lehine oy kullanırken, 13'ü aleyhte, 9'u ise çekimser oy verdi.

    Suleyman Tihiç'in yeniden genel başkanlığa seçildiği kongrede, Bakir İzzetbegoviç ise genel başkan yardımcılığına seçildi.

    SDA Genel Başkanı Suleyman Tihiç, kongrenin ardından yaptığı açıklamada, yeniden genel başkan seçilmesinin, bir kez daha partisinin gücünü gösterdiğini söyledi.

    SDA'nınÂ*Bosna-Hersek'in en büyük partisi olduÄŸunu belirten Tihiç, ÅŸunları kaydetti:

    "Bunu sonuçlarda, oy sayısında ve yerel seçimlerde elde edilen başarıda görebiliriz. Bizim için çok önemli bir süreci geride bıratık. Bugün onayladığımız konvansiyon ile güncel sorunlara cevap verecek platformu ve yeni yürütme kurulumuzu da belirlemiş olduk. Bazılarımızın görev süresi uzarken, yürütme kurulunun büyük bir kısmında ise yenilemeye gittik."

    SDA'nın kuruluş nedeni üzerine çalışmaya devam edeceğini kaydeden Tihiç, "Bu Bosna-Hersek devleti için mücadele, Boşnak, Sırp, Hırvat ve diğer halkların adil bir şekilde yaşayacağı devlet için mücadeledir" diye konuştu.

    SDA'nın yeni yönetimi, parti tüzüğü gereği 2 yıl boyunca üstlendiği görevi yürütecek.

    Â*

    Kaynak: AA





    Bakir İzzetbegoviç genel başkan yardımcısı oldu Yorumları