Mısır'da göstericilerle polis çatıştı   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 02-02-2013 (14:31)   Son Mesaj: 02-02-2013 (14:31)    Cevap: 0    Gösterim: 307  

    02-02-2013

    Mısır'da göstericilerle polis çatıştı

    Mısır'da göstericilerle polis çatıştı
    Mısır'da göstericilerle polis çatıştı

    Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin evinin önünde toplanan göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

    Mısır CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin evinin önünde toplanan göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, göstericiler, CumhurbaÅŸkanı Mursi'nin,Â*Mısır'ın kuzeyindeki Nil Deltası bölgesinde bulunan evinin önünde toplanarak eylem yaptı.

    Başbakan Hişam Kandil hükümetinin istifasını ve İçişleri Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılmasını talep eden göstericilerle, Mursi'nin evini çembere alan güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Göstericilerin güvenlik güçlerine taşlarla saldırdıkları ancak olayda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

    Başkent Kahire'de akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde gösteri düzenleyen gruplarla güvenlik güçleri arasında da çatışma çıkmıştı.

    Öte yandan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, başkent Kahire'nin doğusundaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde akşam saatlerinde meydana gelen şiddet olaylarıyla diğer bölgelerde meydana gelen çatışmalarda 48 kişinin yaralandığı bildirildi. Başkentte sükunetin henüz sağlanmadığı ve yaralı sayısının daha da artabileceği belirtildi.

    -Cumhurbaşkanlığından tepki-

    Başkent Kahire'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde şiddet olaylarına yol açan gösteriler Mısır siyasetinde de yankı buldu.

    Cumhurbaşkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, gösteriler sırasında sarayın kapılarının zorlandığını, taş ve molotof kokteylleri atıldığını belirterek, sözkonusu eylemlerin, barışçı gösteriler olmaktan çıktığını vurguladı. Açıklamada, devrimin ilkeleriyle hiçbir bağlantısı olmayan bu eylemlerin, bütün siyasi kesimler tarafından kınaması gerektiği kaydedildi.

    -UKC: ''Şiddet olaylarıyla ilgilimiz yok''-

    Mısır'da sol, laik ve liberal eğilimli siyasi parti ve grupların oluşturduğu Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) de bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresindeki olaylarla bir ilgilerinin olmadığını belirtti.

    Cuma namazının ardından farklı bölgelerden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik bir protesto yürüyüşü yapıldığını ve bu eylemin barışçı çerçevede tamamlandığını belirten UKC, akşam saatlerinde başlayan şiddet olayları ve kaosu ise 'sürpriz' olarak nitelendirdi. Açıklamada, UKC'nin her türlü şiddet eylemine karşı olduğu da vurgulandı.

    Â*

    Kaynak: AA





    Mısır'da göstericilerle polis çatıştı Yorumları