Kuzey Kore'yle ilgili şok iddia!   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 02-01-2013 (14:26)   Son Mesaj: 02-01-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 319  

    02-01-2013

    Kuzey Kore'yle ilgili şok iddia!

    Kuzey Kore'yle ilgili şok iddia!
    Kuzey Kore'yle ilgili şok iddia!

    Kuzey Kore gelecekteki nükleer deneme potansiyeline sahip olan yeri kamuoyundan sakladı.

    Kuzey Kore gelecekteki nükleer deneme potansiyeline sahip olan yeri kamuoyundan sakladı. Bugün Güney Kore ve Japon medya organlarının istihbarat raporlarına dayandırarak bildirdiğine göre, yeraltı nükleer patlamanın gerçekleştirileceği özel maden ocağı uydu izlemesinin önlenmesi için toprak tabakası ile örtüldü ve betonlandı. Uzmanların görüşlerine göre, bu durum devletin her an nükleer deneme yapmaya hazır olduğunu gösteriyor.

    Daha önce bildirildiğine göre, Kim Jong Un geçen cumartesi ülkenin askeri komutanları ile acil bir toplantı yaparak nükleer denemeler yapma talimatı verdi. Bununla beraber Güney Kore hükümeti sözcüleri bu bilgilerin Pekin'deki kaynaklardan alındığını belirtti.

    Kaynaklara göre, nükleer deneme tahmin edildiğinden de önce yapılabilecek. Bazı uzmanlar bunun eski Kuzey Kore lideri Kim Jong İl'in doğum günü olan 16 Şubat'ta veya Güney Kore Devlet Başkanı Park Hae Kyn'ın yemin töreni günü olan 25 Şubat'ta yapılacağını düşünüyorlar.





    Kuzey Kore'yle ilgili şok iddia! Yorumları