Suriyeli muhaliflerden el Hatib'e karşı çıktı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 01-31-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-31-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 322  

    01-31-2013

    Suriyeli muhaliflerden el Hatib'e karşı çıktı

    Suriyeli muhaliflerden el Hatib'e karşı çıktı
    Suriyeli muhaliflerden el Hatib'e karşı çıktı

    Suriye Milli Konseyi, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu lideri Muaz el Hatib'in Esed rejimi temsilcileri ile görüşebileceği yönündeki açıklamalarının koalisyonun görüşünü yansıtmadığı belirtti.

    Suriye Milli Konseyi, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu lideri Muaz el Hatib'in Esed rejimi temsilcileri ile görüşebileceği yönündeki açıklamalarının koalisyonun görüşünü yansıtmadığı belirtti. Konsey, Muaz el Hatib'in açıklamalarının koalisyonun temel kuralları ile çeliştiğini belirterek, "Bu beyanlar koalisyonun Doha Sözleşmesi'nde yer alan 'yönetimle kesinlikle diyalog kurulmayacağı, rejimin tüm unsurlarının devrilmesi konsunda ısrarlı olunacağı' ilkesine aykırıdır." şeklinde konuştu.

    Muaz el Hatib, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, bazı koşulların yerine getirilmesi durumunda, Esed rejimi temsilcileri ile görüşmeye hazır olduğunu belirtmişti. Hatip, görüşmelerin İstanbul, Kahire ya da Tunus'ta yapılabileceğini ifade etmişti.

    Kaynak: CİHAN





    Suriyeli muhaliflerden el Hatib'e karşı çıktı Yorumları