Suriyeli babanın gözyaşları   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 01-31-2013 (14:25)   Son Mesaj: 01-31-2013 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    01-31-2013

    Suriyeli babanın gözyaşları

    Suriyeli babanın gözyaşları
    Suriyeli babanın gözyaşları

    Suriye'deki hava saldırısında iki çocuğunu kaybeden ve yaralanan 10 yaşındaki kızı İHH'nın yardımıyla Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alınan baba, yaşadıklarını AA'ya anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

    Suriye'deki hava saldırısında iki çocuğunu kaybeden ve yaralanan 10 yaşındaki kızı İHH'nın yardımıyla Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alınan baba, yaşadıklarını AA'ya anlatırken gözyaşlarını tutamadı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Halep'in Safira bölgesine Suriye ordusunca geçen ay düzenlenen hava saldırısında, 17 yaşındaki kızı Nur ile 4 yaşındaki oğlu İsmail'i kaybeden baba İsa Alhinaş, aynı saldırıda bölgeden toplam 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 yaşındaki kızı Menar'ın ise yaralandığını söyledi.

    İsa Alhinaş, önce Gaziantep'teki bir hastanede tedavi altına alınan kızının, daha sonra İstanbul'daki Özel Avicenna Hastanesi'ne getirildiğini ve tedavisine burada devam edildiğini kaydetti.

    Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Alhinaş, Suriye ordusunun bölgede artık genç-yaşlı demeden herkese saldırdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

    ''Evimizin yakınından bir uçak geçti. Attığı bombalardan biri evimize düştü. Saldırıda 17 yaşındaki kızım Nur ve 4 yaşındaki oğlum İsmail öldü. 10 yaşındaki kızım Menar ise ayağından yaralandı. Bizi önce Halep'e, oradan da Gaziantep'e götürdüler. Bir süre Antep'te kızımın tedavisi sürdü. Ardından İstanbul'a getirdiler. Suriye ordusu sivilleri öldürüyor. Bu çocukların günahı ne? Bunlar ne savaşçı, ne başka birisi. Halktan insanlar. Bize yardım eden Türk yetkililere teşekkür ediyoruz.''

    ''İnşallah ayağı kesilmekten kurtarılacak''

    Özel Avicenna Hastanesi Başhekimi Mevlit Yurtseven de 10 yaşındaki Menar'ın 19 gündür hastanelerinde yattığını ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Bombardıman esnasında sağ ayağının ön yüzünü kaybetmiş. 20 gün kadar Suriye'de kalmış, daha sonra 10 gün de Gaziantep'te bir hastanede yatmış. Mikrocerrahi yöntemiyle ayak ön yüzünün kapatılması ve kemik kaybı da olduğu için ayağın kesilmesini önlememiz gerekiyordu. Gerçekleştirilen operasyonda kolundan alınan bir kas, ayak ön yüzüne yerleştirildi. Şimdi ikinci bir ameliyat daha geçirecek. Açık olan bir kısım daha var, oraya müdahale edilecek. İnşallah ayağı kesilmekten kurtarılacak.''

    Hastanedeki diğer yaralılar

    Başhekim Yurtseven, hastanelerinde bulunan Suriyeli savaş yaralılarına gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığını ve tedavilerinin sürdürüldüğünü söyledi.

    İHH Vakfı tarafından Türkiye'ye getirilerek aynı hastanede tedavi altına alınan Suriyelilerden Bilal Abbas (19) ise Halep'te bir çatışmada yaralandığını ve yaralı haliyle 70 kilometrelik yolculuğun ardından Türkiye'ye getirilip tedaviye alındığını söyledi.

    Halep'te binalarda çatışmalar yaşandığını ve kendisinin de bu çatışmalar sırasında atılan bir roket sonucu yaralandığını anlatan Abbas, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bulunduğum binanın ikinci katı roketle vurulunca kolum dağıldı. Sonra kolumu tutarak, ambulansa kadar 300 metre koştum. Ambulansa ulaştığım anda yere yığıldım. Arkadaşlar beni kaldırdı. Ambulansta ilk müdahale yapıldı. Kanama durduruldu. Halep'te Bab denen bir yere gönderildik. Orada da koluma kötü dediler ve Çobanbey diye bir sınır bölgesi var, önce oraya, sonra da Gaziantep'e geçtik. Kötü bir arabayla 70 kilometre yolculuk ettim. 45 dakika da sınırda ambulansı bekledim. Önce Kilis'e, sonra Gaziantep'e ve son olarak da İstanbul'a getirildim. 50 gündür Türkiye'deki tedavim sürüyor.''

    Abbas, Suriye ordusunun özellikle hava bombardımanı yaptığını belirterek, ''Köylere hava bombardımanı oluyor. Köyümüzdeki çocukların çoğu uçak korkusundan sarılık oldu. Her türlü ağır silah kullanıyorlar. Bir hafta önce babamdan haber geldi. Bizim köyün yakınına bir füze düşmüş. 8 metre boyunda. Allah'a şükür patlamamış ama düşmenin etkisiyle çok evde hasar olmuş'' diye konuştu.

    İdlib kentinde bir çatışmada ayağından ve kolundan yaralanan Ahmet El Hassan (19) da bölgede Suriye ordusunun kendilerine uçak ve tanklarla saldırıda bulunduğunu kaydederek, ''Hala bir sürü insan binaların altında, enkazların altında. Her gün toplarla saldırıyorlar. İnsanların yiyeceği, içeceği yok. Elektrik, su yok. İnsanlar çok büyük sıkıntı içerisindeler'' dedi.

    Bu yaralılar hakkında da bilgi veren Başhekim Yurtseven, ''Suriyeli yaralılar hastanemize İHH tarafından getirildi. Bombardıman esnasında Bilal'in sol el ön yüzünde kaybı vardı. Bilal'e elinden operasyon yapıldı. Menar'a yapıldığı gibi vücudunun başka yerinden alınan kas parçaları yerleştirildi. İnşallah elini kullanabilecek. Ahmet El Hassan'ın ise sağ ayağının ön yüzü açıktı, o kapatıldı. Sağ elinde problem vardı. Şu anda elini kullanabiliyor. İnşallah hayırlısıyla hastalarımızı tedavileri bitince taburcu edeceğiz'' diye konuştu.

    Kaynak: AA





    Suriyeli babanın gözyaşları Yorumları