Bu ülkede alkol reklamları sınırlandırılıyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 01-29-2013 (14:31)   Son Mesaj: 01-29-2013 (14:31)    Cevap: 0    Gösterim: 311  

    01-29-2013

    Bu ülkede alkol reklamları sınırlandırılıyor

    Bu ülkede alkol reklamları sınırlandırılıyor
    Bu ülkede alkol reklamları sınırlandırılıyor

    Belçika'da alkol içeren reklamlara ciddi sınırlandırmalar geliyor. Sektör temsilcilerin de desteklediği düzenlemeyle sosyal paylaşım siteleri ve internet bloglarında alkol içeren reklamlar tamamen yasaklanacak.

    Belçika'da alkol içeren reklamlara ciddi sınırlandırmalar geliyor. Sektör temsilcilerin de desteklediği düzenlemeyle sosyal paylaşım siteleri ve internet bloglarında alkol içeren reklamlar tamamen yasaklanacak. Sağlık Bakanı Laurette Onkelinx, içki üreticileri, dağıtıcıları ve ootel, restoran ve kafe sektör temsilcileri ile alkollü içecek reklamlarında ciddi kısıtlamaya gidilmesi konusunda anlaşmaya vardı. Belçika'da gençlerin içki ile tanışma yaş ortalamasının 12,5'e düştüğüne dikkat çeken uzmanlar alınan karardan memnun. Sarhoş olma ortalamasının ise 14 yaş olduğunu kaydeden uzmanlar, alkollü ürünlerin reklamının yapılmasının tüketimi artırdığı uyarısında bulunuyor. Gençlerin sıkça kullandığı sosyal paylaşım siteleri ve internet bloglarında alkollü içecek reklamının yasaklanmasının alkolizmle mücadelede önemli bir katkı sağlayacağı kaydedildi.

    Hükümet kanadı ile özel sektörün üzerinde anlaşmaya vardığı reklam kısıtlamaları Mayıs ayından itibaren yürürlüğe girecek. Alkollü içeceklerin reklamı sadece sosyal paylaşım siteleri ve bloglarla sınırlı değil. Dijital medyanın yanı sıra hedef kitle olarak gençlerin seçildiği gazete ve dergilerde de bundan böyle alkol içeren reklamlara yer verilemeyecek. Ayrıca bedava ya da çok düşük ücret mukabilinde tanıtım maksatlı alkollü içecek dağıtımı yapılamayacak. Yeni düzenleme ile getirilen bir diğer değişiklik ise dükkân ve mağazalarda alkollü içeceklerle alkolsüz içeceklerin farklı reyon ve soğutucularda satışının mecbur tutulması.

    12 YAŞINDAKİ HER İKİ ÇOCUKTAN BİRİSİ ALKOLLE TANIŞMIŞ

    Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Laurette Onkelinx, sektör temsilcilerin tamamının varılan anlaşmayı desteklemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Onkelinx, aşırı alkol tüketiminin sağlık, psikolojik ve sosyal sorunlara neden olduğunun altını çizerek, yapılan araştırmalarda 15-24 yaş aralığındaki gençlerden yüzde 12'sinin komalık oluncaya kadar içki içtiğinin ortaya çıktığını vurguladı. Alkol ve Uyuşturucu Problemleri Derneği'nin verilerine göre 2000 yılında 12-14 yaş aralığındaki gençlerin alkolle tanışma oranı yüzde 79 iken bu rakam 2010 yılında yüzde 51'e geriledi. Mayıs ayında yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle gençlerin çok küçük yaşlarda alkolle tanışma oranının daha da düşürülmesi hedefleniyor.

    Kaynak: CİHAN





    Bu ülkede alkol reklamları sınırlandırılıyor Yorumları