Obama'dan Suriye'yle ilgili şaka gibi açıklama   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-28-2013 (14:30)   Son Mesaj: 01-28-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 306  

    01-28-2013

    Obama'dan Suriye'yle ilgili şaka gibi açıklama

    Obama'dan Suriye'yle ilgili şaka gibi açıklama
    Obama'dan Suriye'yle ilgili şaka gibi açıklama

    ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin Suriye'de yaklaşık 22 aydır devam eden kanlı olaylara askeri müdahalesini değerlendirmek durumunda olduklarını söyledi.

    ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin Suriye'de yaklaşık 22 aydır devam eden kanlı olaylara askeri müdahalesini değerlendirmek durumunda olduklarını söyledi. Obama, BM yetkililerinin, ABD'nin Suriye'de binlerce kişinin ölümüne ve milyonlarca kişinin de yurtlarından edilmesine sebep olan krize yeterince müdahalede bulunmadığı yönündeki eleştirileri cevaplandırdı. ABD'de yayınlanan The New Republic dergisi, dün Barak Obama ile yaptığı röportajın kısa bir bölümünü internet sayfasında yayınladı.

    ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri müdahale ihtimali konusundaki bir soru üzerine Obama, "Önemli olan askeri müdahale sonrasında ne tür farkların oluşacağı. Bu müdahale şiddeti daha da mı artırır ya da kimyasal silahların kullanılmasına mı yol açar? Esed sonrasında istikrarı en iyi ne sağlar? Bunları değerlendirmek durumundayız." ifadelerini kullandı.

    Obama'nın açıklamaları İsviçre'nin Davos kentinde toplanan dünya liderlerinin ABD'yi Suriye konusunda gerekli adımları atmamakla eleştirmesinin ardından geldi.

    Obama yaptığı açıklamalarda ayrıca Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e görevden çekilmesi konusunda çağrıda bulunduklarını ve muhalif koalisyonu tanıdıklarını hatırlattı.

    Kaynak: CİHAN





    Obama'dan Suriye'yle ilgili şaka gibi açıklama Yorumları