İngiltere'nin 'Obama adayı', iddialara ne dedi?   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-28-2013 (14:28)   Son Mesaj: 01-28-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 315  

    01-28-2013

    İngiltere'nin 'Obama adayı', iddialara ne dedi?

    İngiltere'nin 'Obama adayı', iddialara ne dedi?
    İngiltere'nin 'Obama adayı', iddialara ne dedi?

    İngiltere Başbakanı David Cameron'dan sonra partinin başına geçmek için kampanya yaptığı ileri sürülen siyahi milletvekili Adam Afriyie, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Afriyie, kendisinin ?göstermelik aday? olarak lanse edilmeye çalışıldığını savundu.

    İngiltere Başbakanı David Cameron'dan sonra partinin başına geçmek için kampanya yaptığı ileri sürülen siyahi milletvekili Adam Afriyie, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Afriyie, kendisinin ?göstermelik aday? olarak lanse edilmeye çalışıldığını savundu. Dün ‘Sunday Times', ‘Sun on Sunday' ve ‘Mail on Sunday' gazetelerinin manşetten duyurduğu haberde, Afriyie'nin mecliste gizli bir kampanya başlattığı ve Cameron'ın 2015 seçimlerinde başarısız olması halinde Muhafazakar Parti'nin başına geçecek en güçlü aday olduğu iddia edilmişti.

    Söz konusu iddiaların ardından SKY News haber kanalına açıklamada bulunan Afriyie, bunların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, Cameron'ın gelecek seçimlerde başarısı için mücadele ettiğini belirtti.

    Hiçbir zaman David Cameron'a muhalif olmadığının altını çizen Afriyie, ?Her zaman Cameron'ın yüzde 100 destekçisi oldum. Birçok milletvekili arkadaşım gibi ben de Cameron'ın 2015 genel seçimlerinde başarılı olması için elimden gelen her şeyi yapıyorum.? şeklinde konuştu.

    3 GAZETE HABERİ MANŞETTEN VERDİ

    Sunday Times, Sun on Sunday ve Mail on Sunday gazeteleri, dün ilk sayfalarından verdikleri haberde Başbakan David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Partisi'nin yeni liderinin siyahi kökenli bir milletvekili olacağını iddia etmişti.

    Gazeteler, 2015 genel seçimlerinde Başbakan Cameron'ın başarısız olması durumunda, siyahi kökenli multimilyoner işadamı ve milletvekili Adam Afriyie'nin partinin başına getirilmesi için gizli bir operasyonun başlatıldığını öne sürdü.

    Afriyie'nin liderliğe getirilmesine ilişkin 100'den fazla Muhafazakar partilinin nabzının yoklandığı kaydedilen haberde, parti içindeki 8 kişilik güçlü bir takım ile bu konuda 3 aydır gizli bir kampanyanın yürütüldüğü iddia edildi.

    Ganalı bir baba ve İngiliz bir annenin çocuğu olan Afriyie'nin, Londra'nın fakir semtlerinden Peckham'da yoksulluk içinde büyümesine rağmen, şu anda 50 ila 100 milyon Sterlin servete sahip olduğu belirtiliyor. 2005 yılında meclise giren Afriyie, Muhafazakar Partisi'nin ilk siyahi kökenli milletvekili unvanını elinde bulunduruyor.

    Söz konusu haberin, telekulak skandalı sebebiyle Cameron ile arası açılan Rupert Murdoch'ın gazetelerinde manşetten verilmesi dikkat çekti.

    Kaynak: CİHAN





    İngiltere'nin 'Obama adayı', iddialara ne dedi? Yorumları