Havan topu ve mermilerini kendileri yapıyor   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 01-28-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-28-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    01-28-2013

    Havan topu ve mermilerini kendileri yapıyor

    Havan topu ve mermilerini kendileri yapıyor
    Havan topu ve mermilerini kendileri yapıyor

    Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'na bağlı ''Mühendisler Tugayı'', rejime karşı mücadele eden muhalifler için havan topu ve mermisi yapıyor. Havan mermilerini ateşlemek için kullanılan pompalı tüfek fişekleri içerisine ekstra barut konularak güçlendiriliyor.

    Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'na bağlı ''Mühendisler Tugayı'', rejime karşı mücadele eden muhalifler için havan topu ve mermisi yapıyor. Havan mermilerini ateşlemek için kullanılan pompalı tüfek fişekleri içerisine ekstra barut konularak güçlendiriliyor. Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed güçlerine karşı 22 ayı aşkın süredir mücadele eden muhalifler, silah ve cephane sıkıntısı nedeniyle çözümü kendi silahlarını üretmekte buldu.

    Halep'te kenar mahallelerde havan topu ve mermisi yapan Mühendisler Tugayı'ndan Ebu Hureyre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin kısıtlı imkanlara rağmen kendi silahını ürettiğini söyledi.

    Bu kapsamda kendilerinin de havan topu ve mermisi yaptıklarını anlatan Ebu Hureyre, ''Geçmişte silahların nasıl kullanıldığını bile bilmiyorduk. Ama gelinen süreçte zaruretten dolayı silah yapmaya başladık'' dedi.

    Üretimi dikkat ve özen isteyen havan topu ve mermilerini ülke genelindeki birçok birliğe gönderdiklerini ifade eden Ebu Hureyre, ayrıca bunları ateşlemek için pompalı tüfek fişeklerini ekstra barut ile güçlendirdiklerini kaydetti.

    Şam yönetiminin Rusya'dan aldığı stoktaki eski silahlara karşı alternatif üretmek zorunda kaldıklarını dile getiren Ebu Hureyre, şöyle devam etti:

    ''Kendi mücadelemizi kendimiz veriyoruz. Bize kimse destek olmuyor. Ancak rejime destek olan bazı ülkeler var. Buna rağmen rejim yaptığımız silahlardan korkuyor. Biz silahlarımızı hiçbir zaman rejim gibi halka doğrulmadık ve doğrultmayacağız.''

    ''Beşşar Esed'in İsrail'e karşı aldığını söylediği silahları şimdi halka karşı kullandığını'' söyleyen Ebu Hureyre, ''Şam yönetimi meğerse silahları kendi halkına kullanmak için almış'' diye konuştu.

    Lambalı cep telefonları, Suriyelilerin gözdesi

    Bu arada Suriye'de en rağbet gören ürünler arasında lambalı cep telefonları geliyor. Olaylar nedeniyle elektriklerin genellikle kesik olduğu ülkede, elle şarj edilebilen küçük fenerlerle, aynı zamanda cep telefonları şarj edilebiliyor.

    Hemen hemen halkın büyük bir bölümün kullandığı lambalı cep telefonları, iletişimin yanı sıra aydınlatmada da kullanılıyor.

    Yaklaşık 7 dolara aldığı elle çevirerek şarj edilebilen Çin malı el feneri ile cep telefonunu şarj eden İslam Bedran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''rejimin halkı cezalandırmak için elektrikleri uzun süreli kestiğini'' söyledi.

    Bu nedenle halkın da şarjlı ürünlere yöneldiğini belirten Bedran, hemen hemen her evde bu tür cep telefonu ve şarjlı cihazlara rastlandığını çünkü yokluk içindeki yaşamlarında kendilerine önemli kolaylıklar sağladığını kaydetti.

    Â*

    Kaynak: AA





    Havan topu ve mermilerini kendileri yapıyor Yorumları