Silahlı saldırganlar dehşet saçtı: 9 ölü   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-27-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-27-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 294  

    01-27-2013

    Silahlı saldırganlar dehşet saçtı: 9 ölü

    Silahlı saldırganlar dehşet saçtı: 9 ölü
    Silahlı saldırganlar dehşet saçtı: 9 ölü

    Filipinler'de silahlı saldırganlar, pusuya düşürdükleri bir kamyondaki polis ve köy korucusundan 9'unu öldürdü, 9'unu yaraladı.

    Filipinler'de silahlı saldırganlar, pusuya düşürdükleri bir kamyondaki polis ve köy korucusundan 9'unu öldürdü, 9'unu yaraladı. Filipinler'de silahlı saldırganlar, pusuya düşürdükleri bir kamyondaki polis ve köy korucusundan 9'unu öldürdü, 9'unu yaraladı.

    Negros Occidental'de bulunan Kanlaon dağının eteklerinde şeker kamışlarının bulunduğu alanda gizlenen yaklaşık 20 silahlı kişi, otomatik silahlarla kamyona ateş açarak 300 tam atımlık mühimmatı ateşe verdi.

    Polis şefi Celestino Guara, köyde yapılan dans festivaline destek için bölgede bulunan güvenlik görevlilerine açılan ateşte bir polis ve 8 köy korucusunun öldüğünü, 2 polis ve 7 korucunun yaralandığını belirtti.

    Polislerin festivalin ardından kasabanın ana polis karakoluna dönerken saldırıya uğradığını söyleyen Guara, ''Polislerimiz açılan ateşe karşılık vermek için döndü, fakat çok sayıda silahlı kişi ateş etmeye başladı'' dedi.

    Olayın ardından bölgeye kontrol noktaları kurulurken, askeri birlikler başkent Manila'nın güneydoğusundaki şeker üretimi yapılan yoksul bölgeye doğru kaçan saldırganları yakalamak için ''insan avı'' başlattı.

    Guara, saldırganların kaçmadan önce ''Çok yaşa Yeni Halkın Ordusu gerillaları'' diye bağırdığını ifade etti.

    Askeri yetkililer ise saldırganların yasa dışı ağaç kesimi yapan bir grubun üyeleri olabileceğini belirtiyor.





    Silahlı saldırganlar dehşet saçtı: 9 ölü Yorumları