Kuzey Iraklı gazeteciler basın yasası istiyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 01-27-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-27-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 289  

    01-27-2013

    Kuzey Iraklı gazeteciler basın yasası istiyor

    Kuzey Iraklı gazeteciler basın yasası istiyor
    Kuzey Iraklı gazeteciler basın yasası istiyor

    Irak'ın kuzeyindeki Erbil'de düzenlenen, 'Medya ve Krizler' konulu seminerde Irak'ta görev yapan basın mensuplarının hakları ele alındı.

    Irak'ın kuzeyindeki Erbil'de düzenlenen, 'Medya ve Krizler' konulu seminerde Irak'ta görev yapan basın mensuplarının hakları ele alındı. Akademisyen ve medya çalışanları, ülkede çalışan basın mensuplarını tam olarak koruyacak bir yasa olmadığından şikayet etti.

    Seminerde yapılan konuşmalarda medyanın krizleri yönetemediğini, aksine krizlerin medyayı yönettiğine dikkat çekildi. Kürt aydını Hewal Ebubekir, Kürt medyasının kendini yönetemediği için üretken bir medya olmadığı söyledi. Ebubekir, siyasi partilerin medyayı yönettiğini belirterek, "Bizim medyacılar bilgiye ulaşmak istedikleri zaman canlarından ve işlerinden emin olamıyorlar, bilgi olmadığı için çoğu zaman yorum yapmaya çalışıyorlar. Medyanın ilk işi bilgi aktarmak sonra yorum yapmaktır. Bizde ise yeterli bilgiye ulaşılamadığı için çoğu zaman yorum yapıyorlar." şeklinde konuştu.

    Selahattin Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasip Karadağı ise basın mensuplarının imajının güvenlik güçlerinin gözünde düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekti. Karadağı, "Emniyet güçleri, basın mensuplarını provokasyoncu ve problem çıkaran insanlar olarak görüyor. Bunun yerine vatanın ve vatandaşların hakkının koruyucusu olarak görmeliler." dedi. Hasip Karadağı, basın mensuplarının da herkese saldırmayı gazetecilik sanmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "Eğer bu iki taraf bu duyarlılıkla hareket ederlerse eminim canları ve işleri dokunulmaz olur." dedi.

    Kuzey Irak'taki gazeteciler sendikası başkanı Azad Hamad Amin ise basın mensuplarının bilgiye ulaşma hürriyeti konusunda bir yasa çıkarılmasını istediklerini söyledi.

    Kaynak: CİHAN





    Kuzey Iraklı gazeteciler basın yasası istiyor Yorumları