Maliki'den göstericilere uyarı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-27-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-27-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 327  

    01-27-2013

    Maliki'den göstericilere uyarı

    Maliki'den göstericilere uyarı
    Maliki'den göstericilere uyarı

    Irak Başbakanı Nuri El- Maliki, El-Enbar ilindeki göstericileri ve kentteki kanaat önderlerini ''kendilerine hakim olmaya'' çağırdı.

    Irak Başbakanı Nuri El- Maliki, El-Enbar ilindeki göstericileri ve kentteki kanaat önderlerini ''kendilerine hakim olmaya'' çağırdı. Meydana gelen olayların Irak'ın menfaatiyle örtüşmediğini vurgulayan Maliki, bölgenin ileri gelenlerine ve kanaat önderlerine "fitne ateşini söndürme" çağrısında bulundu. Göstericilere de provokatif sloganlardan uzak durma tavsiyesinde bulunan Maliki, özellikle askerlere yönelik kışkırtıcı söylemlere son verilmesini istedi.

    Felluce'de meydana gelen olayın sürpriz olmadığını belirten Maliki şunları kaydetti: ''Irak'taki siyasi ve demokratik işleyişi sabote etmek, Irak ordusunu da çatışmaların içine çekmek isteyenlere karşı daha önce uyarıda bulunmuştuk, anayasal haklarını talep etmek üzere gösteri düzenleyen masum insanların kanıyla boyamak isteyenler var.

    Irak askerlerine, olayları kontrol altına alırken şiddet ve güç kullanımından uzak durmaları, sabır ve tahammül etmeleri konusunda talimat verdim'' Felluce'de, ''Dönüş yok'' adı altında düzenlenen cuma gösterilerinde, ordunun protestoculara açtığı ateş sonucu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 58 kişi yaralanmıştı.

    Kaynak: DHA





    Maliki'den göstericilere uyarı Yorumları