Sırp askeri Kosova topraklarına girdi   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 01-27-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-27-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 328  

    01-27-2013

    Sırp askeri Kosova topraklarına girdi

    Sırp askeri Kosova topraklarına girdi
    Sırp askeri Kosova topraklarına girdi

    Sırbistan Jandarması Birlikleri, Kosova ile Sırbistan arasındaki 1 numaralı sınır geçidi Yarinye'yi geçerek yüzlerce metre Kosova topraklarına girdi.

    Sırbistan Jandarması Birlikleri, Kosova ile Sırbistan arasındaki 1 numaralı sınır geçidi Yarinye'yi geçerek yüzlerce metre Kosova topraklarına girdi. Sırbistan devlet televizyonu Jandarma Birlikleri'nin Kosova'ya girme görüntülerini yayınladı.Â* Görgü tanıkları Kosova'nın "Koha Ditore" gazetesine yaptıkları açıklamalarda Sırbistan Jandarması mensuplarının bir kaç saat Kosova topraklarındaki Rudare köyünde kaldıklarını bildirdiler.

    1 numaralı sınır geçidi son anlaÅŸmaya kadar Yarinye'de bulunuyordu.Â* Yapılan son anlaÅŸmanın ardından bu sınır geçidi Rudnica köyü civarında yer alan Sırbistan sınır geçidi yakınlarına taşındı. Görgü tanıklarına göre Kosova kurumları yetkililerinin bulunduÄŸu sınır geçidini geçen Sırp Jandarması,Â* sınır geçidini ve orada bulunan yetkilileri korumak için Kosova topraklarına girdi. Jandarma Birliklerinin Kosova topraklarına girmesi Kosova da büyük tedirginlik yarattı. Jandarma Birlikleri'nin KosovaÂ* topraklarına girmesiyle ilgili ise ne Kosova Hükümetinden ne de Kosova sınırlarını koruyan Barış Gücü KFOR'danÂ* henüz bir açıklama yapılmadı.

    Kaynak: DHA





    Sırp askeri Kosova topraklarına girdi Yorumları