Kerry'den gerçek Ä°slam'la ilgili çarpıcı tespit   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 01-25-2013 (14:27)   Son Mesaj: 01-25-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    01-25-2013

    Kerry'den gerçek İslam'la ilgili çarpıcı tespit

    Kerry'den gerçek İslam'la ilgili çarpıcı tespit
    Kerry'den gerçek İslam'la ilgili çarpıcı tespit

    ABD'de Dışişleri Bakanlığı'na aday gösterilen Senatör John Kerry, ''Bölgedeki liderlerin size ilk söyleyeceği, radikal İslam'da gördüğünüzün İslam olmadığı, o radikal İslam, İslam değil. dinin sabote edilmesidir" dedi.

    ABD'de DışiÅŸleri Bakanlığı'na aday gösterilen Senatör John Kerry, ''Bölgedeki liderlerin size ilk söyleyeceÄŸi, radikal Ä°slam'da gördüğünüzün Ä°slam olmadığı, o radikal Ä°slam, Ä°slam deÄŸil. dinin sabote edilmesidir" dedi. ABDÂ*BaÅŸkanı Barack Obama tarafından DışiÅŸleri Bakanlığı'na aday gösterilen Senatör John Kerry,Â*''Bölgedeki liderlerin size ilk söyleyeceÄŸi, radikal Ä°slam'da gördüğünüzünÂ*Ä°slam olmadığı, o radikal Ä°slam, Ä°slam deÄŸil. Bu, eski ve onurlu bir dininÂ*sabote edilmesi ve suistimalidir''Â*dedi.

    Senato Dış Ä°liÅŸkiler Komitesi,Â*Kerry'nin adaylığını görüştü.

    Kerry, ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözümden yana olduğunu hatırlatarak, bu sorunun çözümünde ileriye yönelik bir yol bulmaya çalışmak gerektiğini söyledi. Kerry, ''Umudum ve dualarım şu ki, bu belki de, son birkaç yılda izlenilenden farklı bir yolla tarafları müzakereye çekme çabalarını yenileyebileceğimiz bir an olabilir'' dedi.

    Müzakereler olmadığı takdirde iki devletli çözüm için fırsat penceresinin kapanabileceği uyarısında bulunan Kerry, aynı zamanda ABD'nin gerek İsrail gerekse Filistin'in tek taraflı adımlarına muhalefetini yineledi. Kerry, Filistin'in İsrail'i Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne çıkarmaya yönelik herhangi bir çabada bulunmamasına yönelik uyardı.

    Kerry, terörizm ile ilgili bir soruyu cevaplarken, ''Bölgedeki liderlerin size ilk söyleyeceği, radikal İslam'da gördüğünüzün İslam olmadığı, o radikal İslam, İslam değil. Bu, eski ve onurlu bir dinin sabote edilmesi ve suistimalidir'' dedi.

    -''Çin ile bağları derinleştirmeliyiz''-

    Kerry ayrıca, ABD'nin Çin ile bağlarını derinleştirmesinden yana tavır kullandı.

    ABD'nin Asya-Pasifik'teki görünümünü artırmasına yönelik soru üzerine de Kerry, ABD'nin şimdiden bölgede diğer tüm bölgelerden daha fazla üslerinin bulunduğunu belirterek, bunu daha fazla artırmanın Çin'in kendisinin çevrelendiğine yönelik kaygılarına yol açacağı yorumunda bulundu.

    Kerry, ABD'nin Bingazi'deki konsolosluğuna yönelik saldırı hakkında soru üzerine, ''Benim ile Clinton arasında görüş farklılığı yaratmaya çalışıyorsanız, bu olmayacak'' dedi.

    Kerry'nin komitedeki oturumu genel anlamda olumlu havada geçti. Ancak Kerry, en fazla Bingazi saldırısı konusunda Cumhuriyetçi senatörler tarafından sıkıştırılmaya çalışıldı. Yine de komitedeki senatörler Kerry'nin dışişleri bakanlığına yönelik olumlu bakışlarını ifade etti.

    ABDÂ*DışiÅŸleri bakanı adayı Kerry'nin bakanlık adaylığının rahatça onaylanması bekleniyor. Senato'nun onayısının haftaya gerçekleÅŸebileceÄŸi belirtiliyor.

    Â*

    Kaynak: AA





    Kerry'den gerçek İslam'la ilgili çarpıcı tespit Yorumları