Arap ülkelerinden Bingazi uyarısı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 01-25-2013 (14:30)   Son Mesaj: 01-25-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 319  

    01-25-2013

    Arap ülkelerinden Bingazi uyarısı

    Arap ülkelerinden Bingazi uyarısı
    Arap ülkelerinden Bingazi uyarısı

    İngiltere, Almanya ve Hollanda, Libya'nın Bingazi kentinde Batılılar'a yönelik "belirgin ve acil bir tehdit" alındığı gerekçesiyle, tüm vatandaşlarından kentten derhal ayrılmasını istedi.

    İngiltere, Almanya ve Hollanda, Libya'nın Bingazi kentinde Batılılar'a yönelik "belirgin ve acil bir tehdit" alındığı gerekçesiyle, tüm vatandaşlarından kentten derhal ayrılmasını istedi. Üç ülkenin dışişleri bakanlıkları, bir terör saldırısı olabileceği yolunda ciddi tehdit alındığı, saldırıların özellikle yabancıların yoğun olduğu yerleri ve rastgele kişileri hedef alabileceği uyarısında bulundu. Ancak olası saldırının içyüzü konusunda ayrıntı verilmedi.

    Geçen Eylül ayından bu yana Libya konusunda genel bir seyahat uyarısı yürürlükte bulunuyor. Ancak başkent Trablusgarp'ın da bulunduğu bazı bölgeler istisna kapsamında tutuluyor.

    Avrupa ülkelerinin kendi vatandaşları için yayınladığı uyarı, bir gün önce Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Bingazi olaylarıyla ilgili olarak Kongre'de verdiği ifadeyi izliyor.

    11 Eylül 2012'de, Amerika'nın Bingazi konsolosluğuna düzenlenen saldırıda ABD'nin Libya büyükelçisi Christopher Stevens ve üç elçilik görevlisi hayatını kaybetmişti. Kongre'deki Cumhuriyetçi Partili üyeler, konsolosluktaki güvenlik açığından Dışişleri Bakanlığı'nı sorumlu tutmuştu.

    Kaynak: AA





    Arap ülkelerinden Bingazi uyarısı Yorumları