İşte Fransa'nın Mali'yi vurma görüntüleri   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-25-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 315  

    01-25-2013

    İşte Fransa'nın Mali'yi vurma görüntüleri

    İşte Fransa'nın Mali'yi vurma görüntüleri
    İşte Fransa'nın Mali'yi vurma görüntüleri

    Fransız ordusu, Mali'nin kuzeyinde isyancı hedeflere yönelik düzenlediği hava operasyonlarının görüntülerini yayınladı.

    Fransız ordusu, Mali'nin kuzeyinde isyancı hedeflere yönelik düzenlediği hava operasyonlarının görüntülerini yayınladı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Görüntülerde, koordinatları belirtilmeyen bir bölgede isyancılara ait araçların havaya uçurulması yer alıyor.

    Bir diğer görüntüde ise, cephanelik olduğu tahmin edilen bir depo vuruluyor."Yaban Kedisi" ismini taşıyan operasyonlarda El Kaide ile bağlantılı isyancı gruplar hedef alınıyor.

    Kuzeydeki birçok şehirde isyancılar hava ve kara operasyonları nedeniyle geri çekilmek zorunda kalırken, Ensarüddin militanlarının Timbuktu'da hala bazı bölgeleri kontrolü altında bulundurduğu belirtiliyor.

    Bu arada Uluslararası İnsan Hakları Örgütü (HRW), Mali ordusunun, isyancılarla işbirliği yaptıkları gerekçesiyle yerli Tuaregler arasında yargısız infazlar yaptığını duyurdu.

    Örgüt, Sevare'deki birliklerin en az 7 kişiyi infaz ettiğini, toplamda 27 kişinin "işbirlikçi" suçlamasıyla askerler tarafından öldürüldüğünün tespit edildiği belirtildi.

    Kaynak: İHA





    İşte Fransa'nın Mali'yi vurma görüntüleri Yorumları