'Dönüş yok Cuması'na milyon katılım bekleniyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 01-25-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-25-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 301  

    01-25-2013

    'Dönüş yok Cuması'na milyon katılım bekleniyor

    'Dönüş yok Cuması'na milyon katılım bekleniyor
    'Dönüş yok Cuması'na milyon katılım bekleniyor

    Irak'ın Felluce şehrinde askerlerin, göstericilerin üzerine ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

    Irak'ın Felluce şehrinde askerlerin, göstericilerin üzerine ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Irak'ın birçok şehrinde eşzamanlı olarak ''Dönüş Yok Cuması'' adı altında düzenlenen rejim karşıtı gösterilere bugün milyonlarca kişinin katılması bekleniyor.

    Felluce'nin doğusundaki protesto alanına gitmek isteyen kalabalığa askerlerin ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Göstericiler, askerlere plastik su şişeleri ve boş kutularla karşılık verdi.

    Göstericilerin, ''Dönüş Yok Cuması'' adını verdikleri toplu cuma namazı için Felluce kentindeki protesto alanına yürüdükleri ve yolda asker engeline takıldıkları gözlendi.

    Başbakan Nuri El-Maliki'nin ''Göstericilerin ve gösterileri organize edenlerin çoğu meydanlardan çekildi'' açıklamasına tepki olarak bugün Felluce, Ramadi, Samarra, Bağdat ve Kerkük gibi kentlerde ''Dönüş yok Cuması'' adı altında protesto gösterileri düzenleniyor.

    Irak, geçen Aralık ayından bu yana tutukluluların serbest bırakılması, mezhepsel ayrımcılığa son verilmesi ve yürürlükteki terör yasasının iptali talebiyle protesto gösterilerine sahne oluyor.

    AA





    'Dönüş yok Cuması'na milyon katılım bekleniyor Yorumları