Felluce'deki gösteride 3 kiÅŸi öldü!   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 01-25-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-25-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 348  

    01-25-2013

    Felluce'deki gösteride 3 kişi öldü!

    Felluce'deki gösteride 3 kişi öldü!
    Felluce'deki gösteride 3 kişi öldü!

    Irak'ın değişik şehirlerinde Maliki hükümetini protesto eden gösteriler düzenlendi.

    Irak'ın değişik şehirlerinde Maliki hükümetini protesto eden gösteriler düzenlendi. Irak'ın batısındaki El-Enbar iline bağlı Ramadi ve Felluce şehirlerinde, Bağdat'ın kuzeyindeki Salahaddin iline bağlı Samarra şehrinde ve ülkenin kuzeyindeki Musul şehrinde ''Dönüş yok'' adı altında düzenlenen Cuma gösterilerine yüz binlerce insan katıldı.

    Bağdat'ın 70 km batısında bulunan Felluce'de göstericiler üzerine açılan ateş sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Cuma namazı ezanı okunmadan önce gösteri alanına gelen askerlerin alanı terk etmesini isteyen eylemciler, askerlere şişe ve taş attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, göstericilerin üzerine yoğun ateş açmaya başladı. Açılan ateşte, aralarında El-Sumariya televizyonun kameramanının bulunduğu toplam 25 kişinin de yaralandığı belirtildi.

    Bu arada, Felluce hastanesinden yapılan açıklamada, bugün askerlerin açtığı ateş sonucu ölen göstericilerin sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.

    Felluce'de göstericilere, askerlerin kışkırtmalarına kapılıp galeyana gelmemeleri çağrılarının yapılması üzerine olaylar yatıştırıldı. Cuma hutbesini okuyan hatip Şeyh İdris El-İsavi, 2 dönemdir Başbakan olan Nuri Maliki'nin başarısız olduğunu, Başbakanın, müsteşarlarının etkisinde kalmaması gerektiğini belirterek, bu tutumundan Şiilerin de zarar gördüğünü söyledi.

    Askerlerin güç kullanmasına tepki gösteren Ä°savi, kendilerine saldırgan bir tutumla yaklaÅŸanları sert bir ÅŸekilde püskürteceklerini söyleyerek, taleplerinin yerine getirilmesini istedi.Â*Â*Â*Â*Â*Â* Â*

    Irak'ta yaşanan gelişmeler karşısında başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası toplumu harekete geçmeye çağıran İsavi şöyle devam etti:

    ''Irak'ta olup bitenler karşısında sessiz kalan BM'nin suskunluğunu bozması gerekir. BM'nin, mazlumların, tutukluların ve hiçe sayılanların yanında durması gerekir. İslam Çalışma Konferansı bir an önce Irak için toplanmalı. Biz Irak'taki Sünni Araplar, zulme uğradık. Tutuklandık, tecavüze uğradık. Yanımızda durun. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız'' dedi.

    İsavi, öldürülen göstericilerin yarın Felluce'de düzenlenecek cenaze töreninden sonra toprağa verileceğini de kaydetti.

    Öte yandan askerlerin, Cuma namazından sonra El-Enbar İl Meclisi'ne bağlı 2 aracı yakan göstericilere ateş açması sonucu 6 kişi yaralandı.

    El-Enbar Ä°l Meclisi, Felluce'de gösterilere ateÅŸ açılmasını kınayarak, çalışmalarını durdurduÄŸunu açıkladı.Â*Â* Â*

    Felluce'de ölen göstericiler için yarın Irak'ın değişik şehirlerinde gıyabi cenaze namazı da kılınacak.

    AA





    Felluce'deki gösteride 3 kişi öldü! Yorumları