Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi kundaklandı   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 01-24-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-24-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    01-24-2013

    Atatürkçü Düşünce Derneği kundaklandı

    Atatürkçü Düşünce Derneği kundaklandı
    Atatürkçü Düşünce Derneği kundaklandı

    Avusturya'nın başkenti Viyana'da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından molotof kokteyli atılarak kundaklandı.

    Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'da Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi (ADD) kimliÄŸi belirsiz kiÅŸi veya kiÅŸiler tarafından molotof kokteyli atılarak kundaklandı. Â*ÇarÅŸamba günü meydana gelen saldırı sonrası ADD lokalinde büyük maddi hasar meydana geldi.

    SABAHA KARÅžI MOLOTOF KOKTEYLÄ° Ä°LE SALDIRDILAR

    Viyana'nın Onuncu bölgesindeki derneÄŸin Genel Sekreteri Aslan DoÄŸan ÇarÅŸamba günü sabaha karşı saat 04.15'te polis tarafından telefonla arandığını belirterek, "Hemen lokale geldim. Çok sayıda itfaiye görevlileri ve polis sevkedilmiÅŸti. Yangın söndürüldü. BilirkiÅŸi rapor tuttu. Kütüphanemizde 4.500 adet kitap vardı. Bu kitapların tamamı yangından zarar görmüş. DerneÄŸimiz tamamen kullanılmaz halde. Fakat biz bu tür saldırılardan yılmayacağız ve çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu. Dernek lokalinin caddeye bakan penceresinden atılan molotof kokteyli ilk olarak içerideki Anıtkabir Müdürlüğü'nden hediye edilen özel hazırlanmışÂ* Atatürk posterini tutuÅŸturdu. Çıkan yangından oluÅŸan isler tüm lokali sardı.

    HER ETKİNLİK İÇİN BİR SALDIRI

    Genel Sekreter Aslan Doğan 2009 Yılında "Teröre Hayır" yürüyüşü yaptıklarını ve bu yürüyüşün hemen ardından yine lokalin kundaklandığını hatırlatarak "Bu Pazar günü" Cumhuriyet Şehitlerini Anma Günü" düzenledik. Her etkinliğimizin öncesi veya sonrasında saldırıya maruz kalıyoruz. Bu etkinliğimizin hemen öncesinde böyle bir eylemin yapılması manidardır" dedi.

    DERNEK YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

    Can kaybının olmadığı ve şimdiye kadar kimsenin üstlenmediği kundaklama olayından sonra dernek yönetimi bir bildiri yayınladı. Bildiri şöyle:

    "DeÄŸerli üyeler, deÄŸerli dernek yöneticileri, deÄŸerli basın mensupları, sevgili Atatürkçüler, Â* Bu sabah saat 3:30 sıralarında kimliÄŸi belirsiz kiÅŸi (veya kiÅŸilerce) dernek lokalimiz Atatürk Kültür Merkezine bir saldırı düzenlenmiÅŸtir. Dernek lokalimizin camlarını kıran saldırgan(lar) içeriye attıkları yanıcı maddelerle bir kundaklama olayı gerçekleÅŸtirmiÅŸlerdir. Çıkarılan yangın kısa sürede fark edilip itfaiyenin süratli müdahalesi sonucu alevler binayı tamamen etkisi altına almadan söndürülmüştür. Bu saldırıda yaralanma veya can kaybı olmamıştır, ancak dernek loaklimizde ciddi maddi hasar ortaya çıkmıştır.

    Sevgili Atatürkçüler, güzel yurdumuzdaki gibi burada da halkımız bölünmeye, birbirine düşman edilmeye çalışılıyor. Biz de ADD olarak yıllardır diyoruz ki, "Bu, emperyalistlerin ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki çok eski bir projesidir. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz! Kardeşliğimize dokundurtmayız! Size milletimizi böldürmeyiz! Size ülkemizi parçalatmayız!" Tam da bu yaklaşım birilerini şiddetle rahatsız ediyor olsa gerek ki, bize saldırıyorlar. Atatürk'ün aydınlık yolundan gitmemiz onları rahatsız ediyorsa, kusura bakmasınlar, onları rahatsız etmeye devam edeceğiz! Emperyalizmin ve onun işbirlikçilerinin güzel yurdumuzu "Yugoslavya"da yaptıkları gibi bölüp parçalamasına izin vermeyeceğiz."

    Kaynak: DHA





    Atatürkçü Düşünce Derneği kundaklandı Yorumları