'Yaşlılarımız ölmekte acele etsin'   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 01-24-2013 (14:31)   Son Mesaj: 01-24-2013 (14:31)    Cevap: 0    Gösterim: 299  

    01-24-2013

    'Yaşlılarımız ölmekte acele etsin'

    'Yaşlılarımız ölmekte acele etsin'
    'Yaşlılarımız ölmekte acele etsin'

    Dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip Japonya'da Maliye Bakanı Tara Aso'dan tartışılacak bir teklif geldi. Japon Bakan, bakımları devlete yük olduğu için yaşlıların 'yaşamaya zorlanmaması' gerektiğini söyledi.

    Dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip Japonya'da Maliye Bakanı Tara Aso'dan tartışılacak bir teklif geldi. Japon Bakan, bakımları devlete yük olduğu için yaşlıların 'yaşamaya zorlanmaması' gerektiğini söyledi. Yıllardır yaşlı nüfusun az tüketmesi sebebiyle ekonomik durgunluktan bir türlü kurtulamayan Japonya, çareyi buldu! Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Taro Aso, ülkede yaşlıların tıbbi bakımı için harcanan paraların devlete yük olduğu gerekçesiyle ihtiyarların yaşamaya zorlanmaması gerektiğini belirtti.

    Yaşlıların ülkeye yük olduğunu savunan Aso, vergi mükelleflerinin yükünü hafifletmek maksadıyla yaşlıların ölmekte acele etmesini tavsiye etti.

    Aso bu sözlerini, nüfus küçülüp hayat beklentisi büyürken, demografik krizle nasıl mücadele edileceğini tartışırken söyledi.

    Ulusal Konseyin sosyal güvenlik reformları konulu bir toplantısında konuşan Aso, ?Devlete yük olmaktan nefret ediyorum. Keşke ölmek istediğin zaman yaşamaya zorlanmasan? dedi.

    Japonya, dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip ülke. Yaşı 65 ve üzerinde olanlar, toplam nüfusun yüzde 30'unu oluşturuyor. 2050'de bu oranın yüzde 40'e çıkması bekleniyor. Nüfus artış hızının giderek düşmesi, yaşlıların nüfusunun yüksek olmasından kaynaklanıyor. 128 milyonluk ülkenin nüfusunun yakın gelecekte 95 milyona kadar gerileyeceği tahmin ediliyor.

    Kaynak: Türkiye gazetesi





    'Yaşlılarımız ölmekte acele etsin' Yorumları