Filistin'de ulusal uzlaşıya birkaç ay kaldı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 01-23-2013 (14:27)   Son Mesaj: 01-23-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 329  

    01-23-2013

    Filistin'de ulusal uzlaşıya birkaç ay kaldı

    Filistin'de ulusal uzlaşıya birkaç ay kaldı
    Filistin'de ulusal uzlaşıya birkaç ay kaldı

    Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, birkaç ay içerisinde Filistin'de milli mutabakatının sağlanacağını ancak ABD ile İsrail'in bunun gerçekleşmemesi için çabaladığını belirtti.

    Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, birkaç ay içerisinde Filistin'de milli mutabakatının sağlanacağını ancak ABD ile İsrail'in bunun gerçekleşmemesi için çabaladığını belirtti. Mısır Gazeteciler Sendikası Dış İlişkiler Komitesi'nin düzenlediği sempozyumda konuşan Merzuk, ''Milli mutabakat artık bütün Filistinlilerin isteği haline geldi. Uzlaşı önümüzdeki birkaç ay içerisinde gerçekleşecek ancak bunun gerçekleşmesi için tarafların iyi niyetli olması gerekiyor'' dedi.

    ABD ve İsrail'i, Filistin'in birliğine engel olmak ve Filistin'deki parçalanmışlığın devam etmesini finanse etmekle suçlayan Merzuk, son dönemde üst düzey yetkililerin Gazze'ye yaptıkları ziyaretler ve sundukları yardımların, Filistin halkına karşı gösterilen insani ve tabi bir ilgi olduğunu belirtti.

    ''Tüneller suç unsuru değil, siyasi bir mesele''

    Malezya Başbakanı Muhammed Necib Abdurrazzak'ın dün Gazze'ye yaptığı ziyaretin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından ''parçalanmışlığı artırdığı ve Filistin yönetiminin temsil yetkisine halel getirdiği'' şeklinde yorumlanmasını kınadığını ifade eden Merzuk, ayrıca Mısır ile Gazze'yi birbirine bağlayan tünellerin suç unsuru değil siyasi bir mesele olduğunu kaydetti.

    Merzuk, ''Mısır, tünelleri kapatarak Gazze halkını açlığa mahkum edemez. Bu tüneller hem Mısır hem de Filistin tarafının menfaatinedir. Zira, Sina halkı geçimini Gazze'yle yaptığı ticaretten sağlıyor'' ifadelerini kullandı.

    Kaynak: AA





    Filistin'de ulusal uzlaşıya birkaç ay kaldı Yorumları