Mısır devrimin ikinci yılına hazırlanıyor   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-23-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-23-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 327  

    01-23-2013

    Mısır devrimin ikinci yılına hazırlanıyor

    Mısır devrimin ikinci yılına hazırlanıyor
    Mısır devrimin ikinci yılına hazırlanıyor

    Mısır, halk devriminin ikinci yıl dönümünü anmaya hazırlanıyor. Ülkede Müslüman Kardeşler karşıtı gruplar şimdiden başkent Kahire'deki Tahrir meydanında çadırlar kurarak gösteri hazırlıkların başladı.

    Mısır, halk devriminin ikinci yıl dönümünü anmaya hazırlanıyor. Ülkede Müslüman Kardeşler karşıtı gruplar şimdiden başkent Kahire'deki Tahrir meydanında çadırlar kurarak gösteri hazırlıkların başladı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Müslüman Kardeşler ise devrimin yıl dönümünde Kahire'de muhaliflerle çatışma yaşanmaması için gösteri yapmayacaklarını açıkladı. Köylere giderek çeşitli yardımlar dağıtacak Müslüman Kardeşler, ayrıca ücretsiz sağlık taramaları yapacak.

    Mısır, önümüzdeki Cuma günü halk devriminin başlamasının ikinci yıl dönümünü anacak. Devrimin yıl dönümü için Kahire'de Tahrir meydanında gösteri hazırlıkları şimdiden başladı. Meydanın tüm girişleri tel örgülerle kapatıldı. Meydana şimdiden yönetim karşıtı pankartlar ve afişler yapıştırıldı.

    Tahrir'in merkezinde ise "devrim müzesi" kuruldu. Bu çadır müzede devrim sırasında ölenlerin resimleri yer alırken, ayrıca yönetim ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi eleştiren karikatürler asıldı.

    Meydanda 25 Ocak'taki gösteriye hazırlananlardan Şerif Mansur, devrim şehitlerinin hakları için Tahrir'e geldiğini söyledi. Mısır'da halen adaletin olmadığını savunan Mansur, "Ülkeler adalet ile kalkınıyor. Fakat biz hale hiç bir adalet görmedik. 25 Ocak'taki adalet isteği ile gösteri yapacağız. Adalet yoksa bu ülke hiç kalkınamaz." dedi.

    Tahrir'de devrimin yıl dönümünde gösteriye katılacaklardan Muhammed Elgemmel, Mursi'nin halkın seçimi ile iktidara geldiğini belirterek, Cumhurbaşkanının gitmesinin isteyenleri yanlış bulduğunu anlattı. İki yıl önce devrimde halkın istediklerini yine talep ettiklerini kaydeden Elgemmel, "Halk, devrimde istediklerini halen istiyor. Ekmek, özgürlük ve insanın onurunu istiyor." ifadelerini kullandı. Yeni anayasanın sadece Müslüman Kardeşler'in çıkarlarını yansıttığını iddia eden Muhammed Elgemmel, bütün Mısır halkı için anayasa istediklerini söyledi.

    Müslüman Kardeşler ise devrimin yıl dönümünde Kahire'de muhaliflerle çatışma yaşanmaması için gösteri yapmayacaklarını açıkladı. Müslüman Kardeşler, yarından itibaren köylere yardımlar için aralarında doktorların da olacağı gruplar gönderecek. Köylerde çeşitli yardımlar dağıtacak Müslüman Kardeşler, ayrıca ücretsiz sağlık taramaları yapacak.

    Kaynak: CİHAN





    Mısır devrimin ikinci yılına hazırlanıyor Yorumları