Rusya'dan Suriye'yle ilgili açıklama   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 01-23-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-23-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 268  

    01-23-2013

    Rusya'dan Suriye'yle ilgili açıklama

    Rusya'dan Suriye'yle ilgili açıklama
    Rusya'dan Suriye'yle ilgili açıklama

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Çin'in dışında hiç kimsenin Suriye'de barışın sağlanmasını istemediğini söyledi.

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Çin'in dışında hiç kimsenin Suriye'de barışın sağlanmasını istemediğini söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin 2012 yılında yürüttüğü dış politika konularında değerlendirmelerde bulundu.

    Toplantıda, Suriye'deki olaylarla ilgili görüş bildiren Lavrov, ülkesi ve Çin'in dışında kimsenin Suriye'de barışın sağlanmasını istemediğini belirtti.

    Rusya için öncelikli konunun Suriye'de akan kanın durması olduğunu söyleyen Lavrov, hem Beşşar Esed yönetimi hem de muhaliflerle görüştüklerini ifade etti.

    Batı ülkelerinin sadece muhaliflerle görüştüğünü ve onlara destek verdiğini anlatan Lavrov, "Bu, Suriye'deki durumu daha da gerginleştiriyor. Muhalifler diyaloğa yanaşmıyor. Yönetime karşı savaşmayı sürdürüyor. Rusya ve Çin, sorunun barış yolu ile çözülmesi için elinden geleni yapıyor. Batı devletleri ise tam aksine muhaliflere destek olmakla olayları daha da körüklüyor. Ve nihayetinde masum insanlar hayatını kaybediyor" diye konuştu.

    Rus diplomatların Suriye'den tahliye edilmesi konusuna da değinen Lavrov, Şam Büyükelçiliği'nin faaliyetini sürdürdüğünü, fakat olağanüstü bir duruma karşı da hazır olduklarını belirtti.

    Büyükelçilik çalışanlarının ailelerinin çok önceden tahliye edildiği için rahat çalıştıklarını ifade eden Lavrov, "Büyükelçilik tam kapasite çalışıyor. Diplomatlarımız, kendilerine verilen görevi gerektiği gibi yapıyor, Esed yönetimi ve muhalefet arasında iletişim kurulması yönünde çalışmalar yürütüyor. Olağanüstü bir duruma karşı da planımız hazır" dedi.

    Â*

    Kaynak: AA





    Rusya'dan Suriye'yle ilgili açıklama Yorumları