Esed Irak ve Lübnanlı milislerden tugay kurdu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-23-2013 (14:30)   Son Mesaj: 01-23-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 308  

    01-23-2013

    Esed Irak ve Lübnanlı milislerden tugay kurdu

    Esed Irak ve Lübnanlı milislerden tugay kurdu
    Esed Irak ve Lübnanlı milislerden tugay kurdu

    Suriye'de Esed güçlerinin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlere düzenlediği operasyonlara katılan Şebbiha milislerinin yanı sıra Irak ve Lübnanlı milislerin oluşturduğu Ebu'l Fazıl Abbas Tugayı adı altında silahlı bir grubun kurulduğu bildirildi.

    Suriye'de Esed güçlerinin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlere düzenlediği operasyonlara katılan Şebbiha milislerinin yanı sıra Irak ve Lübnanlı milislerin oluşturduğu Ebu'l Fazıl Abbas Tugayı adı altında silahlı bir grubun kurulduğu bildirildi. Başkent Şam'daki Seyyide Zeyneb bölgesinde kurulan tugayın Esed güçleri ile birlikte muhaliflere yönelik operasyonlara katıldığını gösteren görüntüler, sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı. Merkezi Lübnan'da bulunan Hizbullah örgütü ve merkezi Irak'ta bulunan Sadr Hareketi'nin silahlı kanadı Mehdi Ordusu'na ait slogan ve simgelerin kullanıldığı görüntülerde keskin nişancıların eylemleri ile havan topu saldırıları yer alıyor. Tugay amacını, ''Hz. Zeyneb Türbesi'ni teröristlerden korumak'' şeklinde açıklıyor.

    Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC) ise Ebu'l Fazıl Abbas Tugayı'nın ''Esed güçleriyle birlikte operasyonlara katıldığını ve sivillere yönelik savaş suçları işlediklerini'' iddia ediyor. Yerel kaynaklar, keskin nişancılıkta uzman olan milislerin Esed güçleri saflarında savaştığını öne sürüyor.

    Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Seyyide Zeyneb bölgesine türbe ziyaretçisi oldukları iddia edilen 48 İranlı, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı el-Bera Sancağı Tugayı tarafından rehin alınmıştı.

    ÖSO, rehin aldığı İranlıların, Suriye rejimine destek için ülkeye gelen 150 kişilik İranlı keşif birliğinden olduklarını ve aralarında İran Devrim Muhafızları bulunduğunu iddia etmişti.

    Türkiye ve Katar'ın arabulucuğuyla ÖSO ve Esed yönetimi arasında yapılan takas anlaşması sonucu 48 İranlı, Lübnan ve Türk vatandaşlarının bulunduğu 2 bin 130 kişi karşılığında 9 Ocak'ta serbest bırakılmıştı.

    ÖSO, halen 12 Lübnanlıyı ''Esed güçleriyle birlikte sivillere karşı savaştıkları'' gerekçesiyle rehin tutuyor.

    Kaynak: AA





    Esed Irak ve Lübnanlı milislerden tugay kurdu Yorumları