İngiltere Prensi Harry Taliban'ı vurmuş   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 01-22-2013 (14:27)   Son Mesaj: 01-22-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 326  

    01-22-2013

    İngiltere Prensi Harry Taliban'ı vurmuş

    İngiltere Prensi Harry Taliban'ı vurmuş
    İngiltere Prensi Harry Taliban'ı vurmuş

    Afganistan'da Apaçi helikopter pilotu olarak görev yapan İngiltere kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi Prens Harry, Taliban güçlerini vurduğunu söyledi.

    Afganistan'da Apaçi helikopter pilotu olarak görev yapan İngiltere kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi Prens Harry, Taliban güçlerini vurduğunu söyledi. Afganistan'da 5 ay boyunca yaptığı görevi tamamlayan Harry, İngiliz basınına verdiği röportajda, ''Bizim ekibe zarar vermek isteyeni oyun dışı bırakıyorduk'' dedi.

    Bir gazetecinin, ''Elinde tetiği tutuyordun. Düşmana ateş açıp, hiç öldürdün mü?'' sorusuna Harry, ''Evet, birçok insan da bunu yaptı. Filo görevdeydi. Herkes biraz ateş etti. Ne zaman ateş etmemiz gerekiyorsa ettik. Hayat kurtarmak için hayat almak gerekiyor'' yanıtını verdi.

    Prens Harry, röportajda ağabeyi Prens William ve eşi Kate'in bebek beklemesiyle ile ilgili ise ''Amca olmak için sabırsızlanıyorum'' ifadesini kullandı.

    28 yaşındaki Prens Harry'nin görevini tamamlayarak bugün Afganistan'dan ayrıldığı ve bir süre dinlenmek için Kıbrıs'ta olacağı bildirildi. Harry, İngiliz kraliyet ailesinde savaş durumunda görev yapan ikinci üyesi oldu. Prens Harry'nin amcası Prens Andrew da Falkland savaşında görev yapmıştı.

    Kaynak: AA





    İngiltere Prensi Harry Taliban'ı vurmuş Yorumları