Malezya Başbakanı'ndan Gazze'ye tarihi ziyaret   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-22-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-22-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 261  

    01-22-2013

    Malezya Başbakanı'ndan Gazze'ye tarihi ziyaret

    Malezya Başbakanı'ndan Gazze'ye tarihi ziyaret
    Malezya Başbakanı'ndan Gazze'ye tarihi ziyaret

    Malezya Başbakanı Muhammed Necib Abdurrezzak ve beraberindeki 56 kişilik heyet Gazze'ye geldi.

    Malezya Başbakanı Muhammed Necib Abdurrezzak ve beraberindeki 56 kişilik heyet Gazze'ye geldi. Gazze'nin imarı için Malezya'nın finanse ettiği bazı projelerin açılışını yapmak üzere Gazze'ye gelen Abdurrezzak'a, 56 kişilik heyet eşlik ediyor.

    Abdurrezzak, Gazze'ye giderken AA muhabirine yaptığı açıklamada Gazze ziyaretini ''tarihi'' olarak niteleyerek, Malezyalı şirketlerin Gazze'de açılışını yapacakları elektrik ve inşaat sektörü alanındaki imar projelerine katkıda bulunduğunu söyledi.

    Abdurrezzak'ın Gazze ziyaretinin bir kaç saat sürmesi bekleniyor.

    İsrail'in geçen Kasım ayında Gazze'ye yönelik saldırısının ardından, uluslararası heyetlerin bölgeye yaptığı ziyaretlerde belirgin bir artış gözlemleniyor.

    Gazze'deki Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı rapora göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik geçen Kasım ayında düzenlediği son saldırısının ardından, Mısır'dan 14, Malezya'dan 9, Türkiye'den 6 ziyaretin gerçekleştirildiği Gazze, uluslararası heyetlere yaklaşık 70 defa ev sahipliği yaptı.

    Raporda, ''Cezayir, Katar, Lübnan, Ürdün, Endonezya, Güney Afrika, Moritanya, Fas, Sudan, Libya'' gibi Müslüman ülkelerden ziyaretlerin yanı sıra, ''İsviçre, İtalya, İrlanda, Bulgaristan, Avustralya ve Almanya'' gibi ülkelerden de ziyaretler gerçekleştirildi.

    Kaynak: AA





    Malezya Başbakanı'ndan Gazze'ye tarihi ziyaret Yorumları