İsrail zeytin ağaçlarını bile benzinle yakmış   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-22-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-22-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 293  

    01-22-2013

    İsrail zeytin ağaçlarını bile benzinle yakmış

    İsrail zeytin ağaçlarını bile benzinle yakmış
    İsrail zeytin ağaçlarını bile benzinle yakmış

    Filistin Tarım Bakanı Walid Assaf, İsrail'in Filistin'de çevre katliamı da yaptığını söyledi. Filistinli Bakan, ?Biz topraklarımıza zeytin ağaçları diktik. Ancak İsrailliler gelip kestiler. Baktılar tekrar filizleniyor, bu defa benzin döküp binlerce ağacımızı yaktılar.? dedi.

    Filistin Tarım Bakanı Walid Assaf, İsrail'in Filistin'de çevre katliamı da yaptığını söyledi. Filistinli Bakan, ?Biz topraklarımıza zeytin ağaçları diktik. Ancak İsrailliler gelip kestiler. Baktılar tekrar filizleniyor, bu defa benzin döküp binlerce ağacımızı yaktılar.? dedi. Türkiye'nin ev sahipliğinde Nisan ayında yapılacak Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu 10. Oturumu'na (UNFF-10) ilişkin İstanbul'da yapılmakta olan Hazırlık Toplantısı'nın basına kapalı kısmı Filistin-İsrail meselesinin yeni bir boyutunu gözler önüne serdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Mısır Çevre, Orman ve Kalkınma Bakanı Salah Abdel Moemen'in eş başkanlığında gerçekleştirilen oturumda konuşan Filistin Tarım Bakanı Walid Assaf, Türkiye'ye iki konuda teşekkür etmek istediğini belirterek, ?İlki bu toplantıyı düzenlediği için, ikincisi ise BM gözlemci üyeliğinde bizleri desteklediğinden dolayı.? diye konuştu.

    Bakan Assaf, İsrail'in Filistin'i sadece siyasi olarak baskı altına almakla yetinmediğini vurgulayarak, ?Biz topraklarımıza zeytin ağaçları diktik. Ancak İsrailliler gelip ormanlardaki zeytin ağaçlarını kestiler. Baktılar tekrar filizleniyor, bu defa benzin döküp binlerce ağacımızı yaktılar. Biz bütün bunlara ve kaynak kıtlığına rağmen ağaçlandırma kampanyası başlattık. Zeytin ağacı çölleşmeye karşı en dayanıklı tür olduğu için 700 bin zeytin ağacı dikmeye karar verdik. Bu konuda Türkiye'den destek bekliyoruz? dedi.

    Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, zeytin ağacının çölleşmeyle mücadelede önemli olduğunu ifade ederek, hem ağaçlandırma hem de diğer çölleşme ile mücadele çalışmalarında Türkiye'nin Filistin'in yanında olacağını kaydetti. Prof. Dr. Eroğlu, Filistin'in BM geçici üyeliğinin Türkiye'yi çok sevindirdiğinin de altını çizdi.

    Mısırlı Bakan Salah Abdel Moemen de, Filistin'in doğal kaynaklarını İsrail'e karşı korumak için yardıma hazır olduklarını kaydetti. Mısırlı Bakan ayrıca, herkesin kazanç sağlayacağı projeler geliştirmenin önemine işaret eden Moemen, ?Arzular birse güçler de bir olmalı? dedi.

    Kaynak: CİHAN





    İsrail zeytin ağaçlarını bile benzinle yakmış Yorumları