Hezimete uğrayacağını anlayınca İran'a sataştı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-21-2013 (14:30)   Son Mesaj: 01-21-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 348  

    01-21-2013

    Hezimete uğrayacağını anlayınca İran'a sataştı

    Hezimete uğrayacağını anlayınca İran'a sataştı
    Hezimete uğrayacağını anlayınca İran'a sataştı

    Anketler, Netanyahu ve Liberman ikilisinin kurduğu sağ blokun parlamentodaki 120 sandalyeden 32'sini alabileceğini gösteriyor.

    Anketler, Netanyahu ve Liberman ikilisinin kurduğu sağ blokun parlamentodaki 120 sandalyeden 32'sini alabileceğini gösteriyor. İsrail'deki genel seçim sürecinde silahlı kuvvetler de oy verme işlemi erken başladı. Askerlerin sandık başına gittiği süreç yarın halkın da oy kullanmasıyla tamamlanacak.

    Kamuoyu yoklamaları sağ partilerin tamamının parlamentoda 63 sandalye kazancağını, sol partilerin sandalye sayısının ise 57 olacağını gösteriyor.

    Uzmanlar, Netanyahu-Liberman ikilisinin kurduğu Likud-Evimiz İsrail koalisyonunun oy oranının düştüğünü belirtiyor. Daha önce iktidarda olan bu koalisyonun ancak 32 sandalye alabileceği belirtiliyor. Yahudi Evi ve Şas, oy oranlarını ve milletvekili sayılarını en fazla artıracak partiler olarak işaret ediliyor.

    Siyasi analistler, anketler ışığında Netanyahu'nun başbakanlık koltuğunu koruyacağını ancak koalisyon hükümetinin yapısında değişiklikler olacağını ifade ediyorlar.

    NETENYAHU: SORUN İRAN'DA

    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Ortadoğu'da asıl sorunun, İsrail'in Kudüs'te yaptığı inşaatlar değil, İran'ın nükleer silah edinme çabası olduğunu iddia etti.

    İsrail genel seçimleri öncesi son kez yaptığı bakanlar kurulu toplantısında konuşan Başbakan Netanyahu, bakanlar kurulu üyelerine, kendisini ziyarete gelen bir grup Amerikalı Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörle yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.

    Netanyahu, kabine üyelerine yaptığı konuşmada, "Amerikalı heyete, Kudüs'te yerleşim birimleri inşaa edilmesinin Ortadoğu'da bir sorun olmadığını, asıl sorunun İran'ın nükleer silah edinme, Suriye'nin kimyasal silah edinme ve aşırı İslamcıların Afrika ve tüm bölgeye yayılma tehdidi teşebbüsü olduğunu ilettim" dedi.

    "Tarihin İran'ın nükleer silah edinmesine izin verenleri affetmeyeceğini" ileri süren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu meselenin sadece İsrail'in değil Amerika'nın da sorunu olduğunu" sözlerine ekledi.





    Hezimete uğrayacağını anlayınca İran'a sataştı Yorumları