Avrupa'da kar buz oldu   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-21-2013 (14:27)   Son Mesaj: 01-21-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 311  

    01-21-2013

    Avrupa'da kar buz oldu

    Avrupa'da kar buz oldu
    Avrupa'da kar buz oldu

    Haftasonu ani buzlanma ve kar yağışı Avrupa'da trafiği felç etti. Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi akşamı yağan yağmurun buza çevrilmesiyle caddeler buz pistine döndü.

    Haftasonu ani buzlanma ve kar yağışı Avrupa'da trafiği felç etti. Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi akşamı yağan yağmurun buza çevrilmesiyle caddeler buz pistine döndü. İngiltere, İsviçre, Fransa ve Almanya'da binlerce trafik kazası meydana geldi. Pazar günü sade Almanya'da buzlanmadan 1500'den fazla trafik kazası yaşandı. Çoğu karayolları trafiğe kapatıldı. Yayalarda buzlanmadan nasibini alıp buzlanan kaldırımlar buz pistini aratmadı. Dengede zor duran yayalar kaygan zeminde düşüp hastaneler kırık, çıkık tedavileri için dolup, taştı. Havaalanlarında hava trafiği felç oldu. Uçak seferleri rötar yaptı. Yolcular hava muhalefetinden havaalanlarında masur kaldı. Almanya'nın en büyük havaalanı Frankfurt'ta uçuşlar Pazartesi sabahı yeniden başladı. Tren seferleri yoğun kar yağışı nedeniyle tehirli yapıldı. Seyahat edenler adeta yollarda kaldı. Kara yollarında çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Avrupada soğuk havanın bu hafta içinde devam etmesi bekleniyor.

    Kaynak: DHA





    Avrupa'da kar buz oldu Yorumları