Buzlu suda vaftiz bayramı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-20-2013 (14:30)   Son Mesaj: 01-20-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 397  

    01-20-2013

    Buzlu suda vaftiz bayramı

    Buzlu suda vaftiz bayramı
    Buzlu suda vaftiz bayramı

    Rusya'nın başkenti Moskova'da on binlerce kişi Ortodoks inancına göre Hz. İsa'nın vaftiz edildiği günü kutlamak için eksi 15 derecelik soğuğa aldırış etmeden buzlu suya girdi.

    Rusya'nın başkenti Moskova'da on binlerce kişi Ortodoks inancına göre Hz. İsa'nın vaftiz edildiği günü kutlamak için eksi 15 derecelik soğuğa aldırış etmeden buzlu suya girdi. Vaftiz töreni için geleneksel olarak 18-19 Ocak gecesinde Moskova nehrinin 65 farklı bölgesinde buzdan arındırılmış ve "kuyu" diye adlandırılan özel yerlere akın eden Ortodokslar, buz tutmuş nehirde adeta festival görüntüleri oluşturdu.
    Dün gece Moskova'nın Strogino bölgesinde hazırlanmış kuyu kenarında toplanan binlerce vatandaş, vaftiz töreni öncesinde ayin düzenleyerek, suyu kutsaması gereken papazın trafiğe takılması dolayısıyla papazı beklemeden buzlu suya atladı.

    Kurtarma ve sağlık ekiplerinin de nöbet tuttuğu Strogino gölünde yaşlı çocuk demeden binlerce kişi buzlu suya atlarken, tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşların ise suya girmeden votka içtiği dikkat çekti.

    Buzlu suya dalmanın keyfini çıkaran Sergey Mitvoy isimli vatandaş yaptığı açıklamada, "Buzlu suya dalmak benim için alışkanlık. Ama bu gece vaftiz dolayısıyla suya girdiğimiz için bu daha ayrı bir önem taşıyor. Buradan tüm Ortodoskları Vaftiz Bayramı dolayısıyla kutluyorum" şeklinde konuştu.

    Buzlu suya girenleri temel kurallar konusunda bilgilendiren ve çabuk sudan çıkmaları konusunda uyaran Rusya Buzlu Suda Yüzme Tutkunları Federasyonu Başkanı Vladimir Grebenkin ise açıklamasında "Buzlu suya giren insanların vücudunda buhar çıktığını görüyorsunuz. Bu onların vücutlarındaki ısının 30-40 derece daha arttığını gösteriyor. Bunun sayesinde vücudun hastalıklara karşı direnişi artıyor. Buzlu suya girenlerin kesinlikle alkol almaması gerekiyor. Çünkü alkol alan insanın damarları genişlediği için buzlu suda daha çabuk donuyor. Alkollü içki alıp suya girmek kesinlikle zararlı" dedi.

    Bu arada dün gece Moskova'da 80 bin kişinin buzlu suya daldığı belirtilirken, yurt genelinde ise bu rakamın 600 bin kişi olduğu bildirildi.

    Kaynak: İHA





    Buzlu suda vaftiz bayramı Yorumları