Arap ülkeleri dışişleri bakanları bir araya geldi   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 01-20-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-20-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 329  

    01-20-2013

    Arap ülkeleri dışişleri bakanları bir araya geldi

    Arap ülkeleri dışişleri bakanları bir araya geldi
    Arap ülkeleri dışişleri bakanları bir araya geldi

    Arap ülkeleri dışişleri bakanları, ekonomi ve sosyal konseyi üyeleri bugün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya geldi.

    Arap ülkeleri dışişleri bakanları, ekonomi ve sosyal konseyi üyeleri bugün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya geldi. Gelecek hafta düzenlenecek Arap Ekonomi ve Sosyal Kalkınma Zirve'sine hazırlık amacı taşıyan toplantıya, Suriye hariç 21 ülkeden temsilciler katıldı. Toplantıda 2010-2030 yılları arasında yenilenebilir enerji kullanımının geliştirilmesi, 2000-2015 milenyum kalkınma ve bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele gibi konular görüşülecek.

    Öğleden sonra başlayan toplantı Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Toplantının açılış konuşmasını, Arap ülkeleri dışişleri bakanları dönem başkanı Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr yaptı. Amr, yeni dönem başkanlığını ise Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal'a devretti. Faysal, yaptığı konuşmada Arap âleminin iki yıldır yaşadığı siyasi sorun ve değişikliklere işaret ederek, "görünüşte bu sorunlar siyasi olsa da asıl sebepleri ekonomi ve kalkınmadır." dedi.

    İlki 2009'da Kuveyt'te düzenlenen Arap Ekonomi ve Sosyal Kalkınma Zirvesi'nin ikincisi 2011'de Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenmişti.

    Kaynak: CİHAN





    Arap ülkeleri dışişleri bakanları bir araya geldi Yorumları