Afrika Alimler Birliği'nden 'ateşkes' çağrısı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 01-20-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-20-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 311  

    01-20-2013

    Afrika Alimler Birliği'nden 'ateşkes' çağrısı

    Afrika Alimler Birliği'nden 'ateşkes' çağrısı
    Afrika Alimler Birliği'nden 'ateşkes' çağrısı

    Afrika Alimler Birliği, Mali'nin kuzeyindeki silahlı gruplara ateşkes çağrısı yaptı.

    Afrika Alimler Birliği, Mali'nin kuzeyindeki silahlı gruplara ateşkes çağrısı yaptı. Birlik'in Bamako'daki merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Mali krizinde siyasi çözüme dönmekten başka çıkar yol bulunmadığı belirtilerek, Ensaruddin hareketine ateşkes çağrısı yapıldı.

    İslam dünyasından Mali krizinin çözümü ve barışın sağlanması noktasında diplomatik destek vermelerinin istendiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    ''Hükümet kontrolündeki bölgelere saldırarak savaşın başlamasına neden olunmasının sorumluluğu silahlı gruplardadır. Bu savaştan en çok zarar görecek olan şüphesiz Mali halkı ve bölge halkları olacaktır. Savaştan Müslüman yada değil bölgedeki halklar etkilenmektedir. İnsani krizler çıkmakta, ölümler yaşanmaktadır. Fransızların kayıpları ise fazla olmayacaktır. Silahlı örgütler ateşkes ilan etmelidir''

    2011 yılı Temmuz ayında Mali eski Cumhurbaşkanı Amadou Toumani Toure döneminde kurulan Afrika Alimler Birliği, bölgedeki çok sayıda alimi temsil ediyor.

    Kaynak: AA





    Afrika Alimler Birliği'nden 'ateşkes' çağrısı Yorumları