Napolyon mahkemelik oldu   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-20-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-20-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 371  

    01-20-2013

    Napolyon mahkemelik oldu

    Napolyon mahkemelik oldu
    Napolyon mahkemelik oldu

    Mısırlı bir vatandaş, Mısır'ı işgal eden ünlü Fransız komutan Napolyon Bonapart'ı mahkemeye verdi. Vatandaşın gerekçesi de ilginç İşte yüzyıllar sonra herkesin şaşkına çevirecek gerekçe...

    Mısırlı bir vatandaş, Mısır'ı işgal eden ünlü Fransız komutan Napolyon Bonapart'ı mahkemeye verdi. Vatandaşın gerekçesi de ilginç İşte yüzyıllar sonra herkesin şaşkına çevirecek gerekçe... el-Hayat Gazetesi'nde yer alan bir habere göre Mısır'ın kuzey batısında yer aln el-Garbiye ilinde yaşayan Salih Tevfik İbrahim adındaki bir vatandaşın dün savcı Talat Abdullah'a giderek ordusuyla Mısır'ı işgal ettiği sırada ünlü heykel Sfenksin burnunu kıran ve atlarıyla Ezheri Şerif'in hürmetini çiğneyen Fransız komutan Napolyon Bonapart ve askerlerinin yargılanmasını talep etti.

    Mısırlı vatandaş savcıya verdiği şikayet dilekçesinde şunları yazdı:
    "Ben Mısır vatandaşı Salih bin Tevfik bin İbrahim Al-i Selam, bu masum heykele saldıranların yargılanmasını, Fransız halkının özür dilemesini ve mahkemenin vereceği hükmün eğitim müfredatına ve tarih kitaplarına yazılmasını talep ediyorumki bir daha lanetler yağmasın, savaşlar çıkmasın ve Fransa ve halkı da kaybedeceği bir savaşa girmesin.

    Mısırlı vatandaşın şikayet dilekçesi şu sözlerle bitiyor:

    Fransız halkı eğer Mısır'ın büyük heykeli fenksin burnunu, onur ve haysiyetini iade etmezse bu, hiçbir zaman Allah'tan başkası önünde eğilmeyen ve yalnızca ona secde eden Mısır halkına karşı, onun yüce izzet, onur ve burnuna karşı işlenmiş bir saldırı ve cinayet sayılacaktır.?

    Şikayetçi vatandaş ayrıca çalınan ve yağmalanan Mısır eserlerinin iade edilmesini ve bu eserleri çalan ve yurt dışına kaçıran hainler hakkında en ağır cezaların verilmesini talep etti.

    Mısır'da Ebu'l Hol olarak bilinen ve piramitlerin olduğu bölgede yer alan Sfenks'in başı insan gövdesi aslan şeklinde olup Mısırlılar tarafından piramitleri koruduğuna inanılıyor. Dördüncü Firavun hanedanının dördüncü kralı Keops tarafından inşa edilen Sfenks'in burnu 1798-1801 yılları arasında Napolyon Bonapart komutası altında Mısır'ı işgal eden Fransız ordusu tarafından açılan top ateşi sonucu kırılmıştı. Fransız askerleri ayrıca Fransız işgalini protesto amaçlı başlayan birinci Kahire Ayaklanması'nı bastırmak için atlarıyla Ezher-i Şerif'e girerek bu kutsal mekanın hürmetini de çiğnemişlerdi.

    Kaynak: TurkArabNews.com





    Napolyon mahkemelik oldu Yorumları