Beşşar Esed'in sinsi planı kimyasal silah!   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-20-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-20-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 274  

    01-20-2013

    Beşşar Esed'in sinsi planı kimyasal silah!

    Beşşar Esed'in sinsi planı kimyasal silah!
    Beşşar Esed'in sinsi planı kimyasal silah!

    Le Monde gazetesi başyazısında dünyayı Suriye konusunda uyardı: Şam rejimi, 23 Aralık 2012'de Humus'ta öldürücü olmayan ama hareket kabiliyetini kısıtlayan kimyasal silah kullandı

    Le Monde gazetesi başyazısında dünyayı Suriye konusunda uyardı: Şam rejimi, 23 Aralık 2012'de Humus'ta öldürücü olmayan ama hareket kabiliyetini kısıtlayan kimyasal silah kullandı Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad rejiminin muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığı yönde çıkan haberlere bir yenisi daha eklendi. Fransız Le Monde gazetesinin başyazısında, Esad'a bağlı askerlerin 23 Aralık 2012'de kimyasal silah kullandığı belirtildi.

    Batılı istihbarat kaynaklarına dayandırılan bilgiye göre kimyasal silahların Humus'un El Beyyada bölgesinde kullanıldığı öne sürüldü. Kimyasal silahların türünün de "öldürücü olmamalarına rağmen etki yaptığı kişinin hareket etme kabiliyetini kısıtlayan silah" olduğu kaydedildi.

    Haberde El Beyyada'da yaşayanların ve Humus'taki doktorların da bu bilgileri doğruladığı vurgulandı. Le Monde ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın "Suriye'de kimyasal silah kullanılması kırmızı çizgimiz" dediklerini hatırlattı. Başyazıda "Dünyanın ilgisi Mali krizine odaklanmışken Suriye'de yaşananlar göz ardı edilmemeli" denildi.

    BİR HAFTADA 1050 ÖLÜ

    Öte yandan İngiliz yayın kuruluşu BBC, muhaliflerin "Hafta başında rejime bağlı güçler 106 kişiyi katletti" dediği Humus'un Hasviye bölgesinde katliama dair bulgular yayınladı. BBC ekibi, Hasviye'de hala yanık ceset izlerinin bulunduğunu ve bölge sakinlerinin rejime bağlı askerleri sorumlu tuttuklarını aktardı.

    Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ise Suriye'deki çocuklar için geçen haftanın en kanlı hafta olduğunu açıkladı. 22 aydır süren çatışmalarda 3 bin 538 çocuğun öldüğünü belirten muhalifler de geçen hafta ayrıca toplamda bin 50 kişinin öldüğünü bildirdi.

    Kaynak: Sabah





    Beşşar Esed'in sinsi planı kimyasal silah! Yorumları