Tahrir Meydanı'ndan gösteri   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-19-2013 (14:30)   Son Mesaj: 01-19-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 347  

    01-19-2013

    Tahrir Meydanı'ndan gösteri

    Tahrir Meydanı'ndan gösteri
    Tahrir Meydanı'ndan gösteri

    Mısır'daki El-Ehli takımının binlerce taraftarı, Port Said olaylarının sorumlularının cezalandırılması için gösteri düzenledi.

    Mısır'daki El-Ehli takımının binlerce taraftarı, Port Said olaylarının sorumlularının cezalandırılması için gösteri düzenledi. El-Ehli taraftarları, Şibra kavşağı, Ramses ve Seyyide Zeyneb meydanlarında toplanarak, Tahrir Meydanı'na yürüdü. 25 Ocak devriminde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını ve Port Said'teki saldırılarının sorumluların cezalandırılmasını talep eden dövizler taşıyan göstericiler, sık sık ''Kısas istiyoruz'', ''Müslüman ya da Hristiyan şehitlerin kanı bir'' sloganları attı.
    Mısır 1. Futbol Ligi'nde, El-Ehli (Kahire) ve El-Mısri (Port Said) takımlarının şubat ayında oynadıkları maç sonrası Mübarek yanlıları ile karşıtları arasında çıkan olaylarda 74 kişi hayatını kaybetmiş, binden fazla kişi yaralanmıştı. Olaylardan sonra Mısır'daki lig maçları süresiz iptal edilmişti. Mısır Futbol Federasyonu, daha sonra lig maçlarının 2 Şubat'ta yapılmasına karar vermişti.

    Olaylarda hayatını kaybeden taraftarların aileleri, ''Şubat ayının ilk gününün şehitler günü ilan edilerek o gün tüm spor faaliyetlerinin durdurulması, FIFA mahkemesinin El-Mısri takımını aklayan ve 1. lig maçlarına geri dönmesine yönelik kararının temyiz edilmesi, Port Said şehitleri için Tahrir Meydanı'nda anıt dikilmesi'' gibi taleplerde bulunuyor.

    Kaynak: AA





    Tahrir Meydanı'ndan gösteri Yorumları