Kabil'de istihbarat binasına saldırı: 6 ölü   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 01-16-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-16-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 322  

    01-16-2013

    Kabil'de istihbarat binasına saldırı: 6 ölü

    Kabil'de istihbarat binasına saldırı: 6 ölü
    Kabil'de istihbarat binasına saldırı: 6 ölü

    Afganistan'ın başkenti Kabil'de istihbarat binasına yönelik bombalı saldırıda 6 saldırganın öldüğü bildirildi. Yerel makamlar, saldırı sonucu aralarında durumu ağır, 30 sivilin de yaralandığını açıkladı.

    Afganistan'ın başkenti Kabil'de istihbarat binasına yönelik bombalı saldırıda 6 saldırganın öldüğü bildirildi. Yerel makamlar, saldırı sonucu aralarında durumu ağır, 30 sivilin de yaralandığını açıkladı. Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açılamada, Kabil'deki istihbarat müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Araç, binanın girişinde patlatılırken, çevrede de büyük maddi hasar oluştu. İlk saldırının ardından, üzerinde patlayıcı bağlı 5 saldırgan da binaya girmeye çalıştı. Saldırganların 5'i de güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

    Kabil'de patlamanın yaşandığı bölgede bir çok Afgan resmi devlet kurumunun binası bulunuyor. Yerel makamlar, saldırı sonucu aralarında durumu ağır 30 sivilin de yaralandığını açıkladı.

    Saldırı Kabil'in merkezinde gerçekleşirken, patlamanın yaşandığı yerin yakınlığında Afganistan İçişleri Bakanlığı ve Kabil Polis Komutanlığı binaları bulunuyor.

    Kaynak: CİHAN





    Kabil'de istihbarat binasına saldırı: 6 ölü Yorumları