Halep Üniversitesi'nde ölenlerin sayısı 83!   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 01-16-2013 (14:27)   Son Mesaj: 01-16-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 308  

    01-16-2013

    Halep Üniversitesi'nde ölenlerin sayısı 83!

    Halep Üniversitesi'nde ölenlerin sayısı 83!
    Halep Üniversitesi'nde ölenlerin sayısı 83!

    Suriye'de dün ülkenin en büyük üniversitelerinden biri olan Halep Üniversitesi'nde meydana gelen patlamada ölü sayısının 83'e yükseldiği belirtildi.

    Suriye'de dün ülkenin en büyük üniversitelerinden biri olan Halep Üniversitesi'nde meydana gelen patlamada ölü sayısının 83'e yükseldiği belirtildi. Sınavların ilk gününde meydana gelen ve 162 kişinin yaralandığı patlamada ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

    Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi Halep Üniversitesi'nde dün meydana gelen iki patlamada ölü sayısının 83'e ulaştığını bildirdi. Onlarca yaralı olduğu ve çoğunun durumunun ağır olduğu ifade ediliyor.

    Öğrencilerin sınavlarının ilk gününe denk gelen patlama ile ilgili yönetim ve muhalifler karşılıklı olarak bir birlerini suçluyor. Muhalifler, yönetime bağlı ordunun ateşlediği iki adet karadan karaya füzenin üniversite kampüsüne isabet ettiğini ve bundan yönetimin sorumlu olduğunu duyurdu.

    Şam yönetimi ise, üniversitenin muhaliflerin iki adet roketi ile vurulduğunu savunarak muhalifleri suçluyor.

    Suriye'nin BM Büyükelçisi Beşar Caferi ise, meydana gelen iki patlamada 82 öğrencinin öldüğünü, 162 öğrencinin de yaralandığını belirtti. Caferi sadırıyı "korkakça bir eylem" olarak değerlendirdi.

    Kaynak: CİHAN





    Halep Üniversitesi'nde ölenlerin sayısı 83! Yorumları