Fransız bakandan Mali açıklaması   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-16-2013 (14:30)   Son Mesaj: 01-16-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 305  

    01-16-2013

    Fransız bakandan Mali açıklaması

    Fransız bakandan Mali açıklaması
    Fransız bakandan Mali açıklaması

    Mali'deki Fransız askerlerinin ülkenin kuzeyine doğru ilerlediğini söyleyen Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, mücadelenin uzun süreceğini ifade etti.

    Mali'deki Fransız askerlerinin ülkenin kuzeyine doğru ilerlediğini söyleyen Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, mücadelenin uzun süreceğini ifade etti. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mali'de bulunan Fransa Kara Kuvvetleri ülkenin kuzeyine doğru ilerliyor." diye konuştu. Geçen haftaya göre durumun çok daha olumlu olduğunu söyleyen Fransız Bakan, çatışmaları 6. gününü doldurduğunu belirterek, "Mücadelemiz devam edecek ve uzun olacak." ifadelerini kullandı.

    Bu arada Fransa'nın Mali'ye müdahalesinden beri ülkeden kaçışlar da devam ediyor. Son olarak 450 Mali vatandaşının Niger'e, 309'unun Burkine Faso ve 471'inin ise Moritanya'ya sığındığı belirtildi. Mülteciler Yüksek Komiserliği, sığınmacıların yüzde 90'ının ise kadın ve çocukların oluşturduğu aktardı.

    Kaynak: CİHAN





    Fransız bakandan Mali açıklaması Yorumları