Kabile gençleri aslan avlayamadan savaşçı oldu   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-14-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-14-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 416  

    01-14-2013

    Kabile gençleri aslan avlayamadan savaşçı oldu

    Kabile gençleri aslan avlayamadan savaşçı oldu
    Kabile gençleri aslan avlayamadan savaşçı oldu

    Kenya'nın Maasai kabilesinden gençler için savaşçılığa geçiş töreni düzenlendi. Kabilede her 5 yılda bir düzenlenen törende, gençlerde savaşçı olmaları için aslan öldürme şartı aranıyor.

    Kenya'nın Maasai kabilesinden gençler için savaşçılığa geçiş töreni düzenlendi. Kabilede her 5 yılda bir düzenlenen törende, gençlerde savaşçı olmaları için aslan öldürme şartı aranıyor. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Ancak bu sefer tören, aslan avlanamadan düzenlendi.

    Kenya'nın Maasai kabilesi, savaşçı gençleri ile biliniyor. Kabileye ait Maasai Mara bölgesinde geçtiğimiz günlerde gençlerin savaşçılığa geçişi için tören düzenlendi. Her 5 yılda bir düzenlenen törende, gençlerde savaşçı olmaları için aslan öldürme şartı aranıyor. "Eunoto" ismi verilen törenlerde ise kutlamalar 5 gün sürüyor. Bu törenler, gençler için adetlerin devamı açısında önem taşıyor.

    Bu yıl kabilenin Oloirien ve İltorrobo alt gruplarının gençleri için tören ise ilk defa aslan avlayamadan düzenlendi. Geçtiğimiz yıl Kasım'da kabile gençlerinin başarısız 3 aslan avlama girişimi olmuştu. İlk girişimde 7 kişilik gruptan 6 kişi aslan tarafından öldürülmüştü. İkinci ve üçüncü aslan avlama girişimi ise sayısı azalan aslanları korumak için görevlendirilen korucular tarafından engellenmişti.

    İlginç adetleri ve renkli törenleri ile bilinen Maasai kabilesi geçtiğimiz günlerde de ilk defa kabile içinde olimpiyatlar düzenlemişti.

    Kaynak: CİHAN





    Kabile gençleri aslan avlayamadan savaşçı oldu Yorumları