Nazarbayev'in 'çılgın proje'si yeniden gündemde   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-14-2013 (14:28)   Son Mesaj: 01-14-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 325  

    01-14-2013

    Nazarbayev'in 'çılgın proje'si yeniden gündemde

    Nazarbayev'in 'çılgın proje'si yeniden gündemde
    Nazarbayev'in 'çılgın proje'si yeniden gündemde

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in çılgın projesi "Kubbeli Şehir" yeniden gündeme geldi.

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in çılgın projesi "Kubbeli Şehir" yeniden gündeme geldi. Nazarbayev, Astana'da kurulmasını istediği "Kubbeli Şehir" projesini ilk defa 4 yıl önce gündeme getirmiş, fakat bütün dünyada etkili olan küresel krizi nedeniyle rafa kaldırılmıştı. Kazak liderin hayalindeki şehir projesi, başkent Astana'nın EXPO 2017'ye ev sahipliğini kazanmasından sonra yeniden gündeme geldi. Düşünülen kubbe altındaki şehirde 10 ila 15 bin kişi barınabilecek. Kubbenin altında ikamet eden insanlar, yaz ve kış hiçbir olumsuz hava şartından etkilenmeyecek. Kubbenin altında bir şehirde bulunan bütün sosyal alanlar mevcut olacak. Kışın eski 30 derecede çocuklar palto giymeden yazlık elbiseyle okula gidebilecek.

    Kubbenin altında bir şehrin kurulmasının ilk basamağının, Orta Asya'nın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi ve Kazakistan başkenti Astana'nın sembolü Han Çadırı'nın kurulması olduğunu belirten yetkililer; krizden dolayı bu projenin henüz hayata geçirilemediğine dikkat çektiler.

    Kaynak: CİHAN





    Nazarbayev'in 'çılgın proje'si yeniden gündemde Yorumları