Netanyahu'dan 'Filistin çadırlarını kaldırın' talimatı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 01-13-2013 (14:25)   Son Mesaj: 01-13-2013 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    01-13-2013

    Netanyahu'dan 'Filistin çadırlarını kaldırın' talimatı

    Netanyahu'dan 'Filistin çadırlarını kaldırın' talimatı
    Netanyahu'dan 'Filistin çadırlarını kaldırın' talimatı

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerin İsrail'in yerleşim politikasını protesto etmek amacıyla Kudüs'te kurduğu çadırların kaldırılması için talimat verdiği açıklandı.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerin İsrail'in yerleşim politikasını protesto etmek amacıyla Kudüs'te kurduğu çadırların kaldırılması için talimat verdiği açıklandı. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, ''Başbakan Netanyahu güvenlik güçlerine Maale Adumim ve Kudüs arasındaki bölgede toplanmış Filistinlilerin derhal bölgeyi boşaltmaları için talimat verdi'' denildi.

    Açıklamanın devamında ''Bu akşam, devletin bölgenin boşaltılması için Yüksek Adalet Mahkemesinden istediği, bölgenin tahliyesinin gecikmesine neden olan tedbir iptal kararı çıkana kadar, Başbakan, toplanmaları önlemek amacıyla bölgeye erişim yollarının güvenlik güçlerince kapatılması talimatı verdi. Bu aşamada karar çıkana kadar sözkonusu alan kapalı askeri bölge ilan edilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

    Filistinliler, İsrail'in 'E1' bölgesinde yasadışı yapacağı 3 bin konutluk yerleşim birimi inşaatını protesto etmek için bölgede dün sabah ''Babü-ş Şems'' (Güneşin kapısı) adını verdikleri 30 çadır kurmuştu.

    İsrail hükümeti, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de 'üye olmayan gözlemci devlet' statüsü kazanmasının ardından, tepki olarak Doğu Kudüs'te 3 bin konutluk yasadışı Yahudi yerleşim birimi inşaatı başlatma kararı almıştı.





    Netanyahu'dan 'Filistin çadırlarını kaldırın' talimatı Yorumları