Amerika 2. okula saldırı haberiyle sarsıldı   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 01-11-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-11-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 334  

    01-11-2013

    Amerika 2. okula saldırı haberiyle sarsıldı

    Amerika 2. okula saldırı haberiyle sarsıldı
    Amerika 2. okula saldırı haberiyle sarsıldı

    ABD'nin California eyaletinde liseye düzenlenen silahlı saldırıda 2 öğrencinin yaralandığı, saldırganın gözaltına alındığı bildirildi.

    ABD'nin California eyaletinde liseye düzenlenen silahlı saldırıda 2 öğrencinin yaralandığı, saldırganın gözaltına alındığı bildirildi. Los Angeles'ın 190 kilometre kuzeybatısında yer alan Taft kentinin yetkilileri, Taft Union Lisesi'nde yerel saatle sabah 09.00'da silah seslerinin duyulduÄŸunu açıkladı.Â*

    Sınıflara saklanan öğrenci ve öğretmenlerin, telefonla durumu bildirmesi üzerine okula çok sayıda güvenlik görevlisinin gönderildiği belirtildi.

    Okul binasını kuÅŸatan güvenlik güçleri, saldırganı gözaltına aldı, öğrencileri bina dışına çıkardı. Saldırıda ağır yaralanan öğrenci, helikopterle Bakersfield'deki bir hastaneye gönderildi.Â* Saldırıyı düzenleyenin okulda eÄŸititim gören bir öğrenci olduÄŸu ileri sürüldü.Â*

    2 öğrenci yaralandı

    ABD'nin California eyaletinde liseye düzenlenen silahlı saldırıda 2 öğrencinin yaralandığı, saldırganın gözaltına alındığı bildirildi.

    Los Angeles'ın 190 kilometre kuzeybatısında yer alan Taft kentinin yetkilileri, Taft Union Lisesi'nde yerel saatle sabah 09.00'da silah seslerinin duyulduğunu açıkladı.

    Sınıflara saklanan öğrenci ve öğretmenlerin, telefonla durumu bildirmesi üzerine okula çok sayıda güvenlik görevlisinin gönderildiği belirtildi.

    Okul binasını kuşatan güvenlik güçleri, saldırganı gözaltına aldı, öğrencileri bina dışına çıkardı.

    Saldırıda ağır yaralanan öğrenci, helikopterle Bakersfield'deki bir hastaneye gönderildi.

    Saldırıyı düzenleyenin okulda eğititim gören bir öğrenci olduğu ileri sürüldü.

    ABD BaÅŸkan Yardımcısı Biden: ''BaÅŸkan Obama'yaÂ*gelecek salı gününe kadar silahÂ*ÅŸiddetinin önlenmesine dair önerilerimi göndereceÄŸim''

    ABDÂ*BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden,Â*BaÅŸkan Barack Obama'ya silah ÅŸiddetinin kontrolüne dair önerilerini gelecek salı gününe kadar göndereceÄŸini söyledi.

    Biden,Â*Beyaz Saray'da sporcular ve vahÅŸi hayat meraklılarıyla görüşmesinin başında silah kontrolü konusunda konuÅŸtu.

    Silah almak isteyenlerin geçmişlerinin araştırılmasında evrensel standartların uygulanması, yüksek kapasitedeki mühimmat cephaneliklerinin satılmasının yasaklanması gibi konularda bir konsensüsün ortaya çıkmaya başladığını belirten Biden, gelecek salı gününe kadar Obama'ya silahlı şiddetinin kontrolüne dair önerilerini göndereceğini söyledi. Bu tarih, Obama'nın ikinci dönemine başlayacağı günden hemen öncesine denk geliyor.

    Biden, bireylerin yol açtığı kitle katliamlarına dair her sorunu çözemeyeceklerini ama bunu azaltma noktasında bazı ortak noktaların bulunabileceğini ifade ederek, silah şiddetine dair federal kurumların araştırma yapabileceğini kaydetti. Biden, bu noktada, hangi tür silahların kaçakçılığının yapıldığı, insanları öldürürken özellikle ne tür silahların kullanıldığına yönelik bilgilerin gerektiğine dikkati çekti.

    ABDÂ*yönetiminin silahların yol açtığı ÅŸiddetin önüne geçmek için çabalarını hızlandırması kapsamında,Â*dün silah güvenliÄŸine dair grupların temsilcileri, silah ÅŸiddeti maÄŸdurları ve maÄŸdurların aileleriyle bir araya gelen Biden, bugün de Beyaz Saray'da ABD'deki en büyük silah lobisi olan National Rifle Association'ınÂ*(NRA) yetkilileri (Ulusal Tabanca DerneÄŸi) ve silah sahipleriyle görüşecek.

    Ancak NRA ÅŸimdiden karşı ataÄŸa geçmiÅŸ durumda. NRA ve muhafazakar çevreler, silah edinme hakkına yönelik kampanya yürüterek, 19 Ocak gününü ''Silahın DeÄŸerbilinirlik Günü'' ilan etti. Bu tarih tam da Obama'nın 21 Ocak'ta ikinci dönemi için yemin edeceÄŸi günden iki gün öncesine denk geliyor.Â*Bu nedenle Biden ile NRA ve silah sahiplerinin toplantısının sonucu merak ediliyor.

    Obama, geçen ay, Connecticut saldırısının ardından, ülkede, silah kontrolüne iliÅŸkin düzenlemelerin araÅŸtırılması ve kendisine öneriler hazırlanması için BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden baÅŸkanlığında kurumlar arası bir ekip oluÅŸturmuÅŸ ve bu ekibin bir ay içinde öneriler ortaya koyacağınıÂ*açıklamıştı.

    Başkan Obama, 14 Aralık'ta Sandy Hook İlkokulu'nda düzenlenen silahlı saldırıyı başkanlığının en kötü anı olarak nitelemiş ve silah kontrolü konusunun ikinci döneminde en öncelikler arasında yer alacağını söylemişti.

    Obama'nın bu konudaki adımını, ikinci dönem başkanlığına dair 21 Ocak'taki resmi yemin törenin hemen ardından atması bekleniyor.

    Kaynak: AA





    Amerika 2. okula saldırı haberiyle sarsıldı Yorumları