3 PKK'lı kadına şok suikast!   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-10-2013 (14:29)   Son Mesaj: 01-10-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 370  

    01-10-2013

    3 PKK'lı kadına şok suikast!

    3 PKK'lı kadına şok suikast!
    3 PKK'lı kadına şok suikast!

    Türkiye'de Abdullah Öcalan ile İmralı'da Kürt sorununun çözümü için yeniden adımlar atılmaya başlarken, Paris'ten PKK'ya suikast haberi geldi.

    Türkiye'de Abdullah Öcalan ile İmralı'da Kürt sorununun çözümü için yeniden adımlar atılmaya başlarken, Paris'ten PKK'ya suikast haberi geldi. PKK'nın Paris merkezindeki Enformasyon bürosuna kimliği belirsiz silahlı kişilerce yapılan saldırıda aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 PKK'lı kadın öldürüldü.

    Paris'in 10. bölgesinde Rue Lafayette üzerinde bulunan Kürt Enstitüsü'nde Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez isimli 3 kadın, başlarından kurşunlanmış olarak bulundu.

    3 PKK'lı kadına şok suikast!

    Saat 02.00 sıralarında binaya gelenler tarafından bulunan kadınların akşam saatlerinde öldürüldüğü belirlendi.

    Polis, öldürülen Kürt asıllı 3 kadının, terör örgütü PKK ile bağlantılı ve örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

    CENAZELER OTOPSİDE

    Paris'te bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri, otopsi yapılmak üzere saldırının yapıldığı binadan çıkartıldı.

    Cenazeler binadan çıkartılırken, bina önünde toplanan kalabalık arasında kısa süre arbede yaşandı.

    Polisin, binanın etrafından yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

    Fransız Uluslararası Stratejik ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IRIS) Türkiye sorumlusu Didier Billion, BFM televizyon kanalına yaptığı açıklamada, saldırının, Türkiye'de barış için yürütülen müzakere sürecinde ilerleme sağlandığı sırada gerçekleşmesine dikkat çekti.

    Billion, yürütülen müzakerelerde önemli ilerleme sağlandığı bir dönemde bu saldırının gerçeklemesinin anlamlı olduğunu ifade etti.

    Yine Fransız televizyon ve radyo kanallarında çıkan haber ve yorumlarda, Türkiye'de Güneydoğu Anadolu sorununa kalıcı çözüm için sürdürülen müzakereler sırasında bu tür bir saldırını gerçekleşmesinin özelikle dikkat çekici olduğu belirtiliyor.

    Fransa'dan ölen PKK'lılarla ilgili açıklama Paris'in merkezindeki Enformasyon bürosunda 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

    Kaynak: AA





    3 PKK'lı kadına şok suikast! Yorumları