Arap Birliği'nden Filistinli tutuklulara destek   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-09-2013 (14:26)   Son Mesaj: 01-09-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 283  

    01-09-2013

    Arap Birliği'nden Filistinli tutuklulara destek

    Arap Birliği'nden Filistinli tutuklulara destek
    Arap Birliği'nden Filistinli tutuklulara destek

    Arap Birliği Mısır'ın başkenti Kahire'de Filistin'in çağrısı üzerine İsrail hapishanelerindeki Filistinli ve Arap tutuklular meselesini görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi.

    Arap Birliği Mısır'ın başkenti Kahire'de Filistin'in çağrısı üzerine İsrail hapishanelerindeki Filistinli ve Arap tutuklular meselesini görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi. Arap Birliği'nin toplantısında, bölgesel ve uluslararası forum ve toplantılarda, ''İsrail hapishanelerindeki Filistinli ve Arap tutuklulara destek kampanyası'' başlatılması kararı çıktı.

    Arap Birliği'nden yapılan açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli ve Arap tutuklular konusunda İsrail'den uluslararası kurallara ve insan hakları sözleşmelerine uyması istendi.

    Açıklamada, İsrail'in hapishaneleri uluslararası komitelere açması ve tutuklulara yapılan muamelenin araştırılması için uluslararası bir komite oluşturulması talep edildi.

    Arap Birliği daimi temsilcileri ve BM'deki Arap grubu ise BM Genel Kurulu'nda İsrail hapishanelerindeki Filistinli ve Arap tutuklular hakkında özel oturum talebi için başvuru yapmakla görevlendirildi.

    Filistin Esirler Bakanlığı'nın son istatistiklerine göre, İsrail hapishanelerinde 4 bin 660 Filistinli tutuklu bulunuyor. Bu tutukluların 3 bin 822'si Batı Şeria, 449'u Gazze, 152'si Kudüs ve 206'sı da 1948 sınırları içindeki diğer bölgelerden, 31'i ise sınırda bombalama eylemlerine karıştıkları gerekçesiyle tutuklanan Araplardan oluşuyor.

    Kaynak: AA





    Arap Birliği'nden Filistinli tutuklulara destek Yorumları