Mehmet Görmez 'İslam' için kolları sıvadı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 01-09-2013 (14:28)   Son Mesaj: 01-09-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 316  

    01-09-2013

    Mehmet Görmez 'İslam' için kolları sıvadı

    Mehmet Görmez 'İslam' için kolları sıvadı
    Mehmet Görmez 'İslam' için kolları sıvadı

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Brüksel'de İslam'ı ve Müslümanları temsil eden bir üst kuruluşun oluşmasının önemine işaret ederek, gerek Avrasya İslam Şurası üyeleri gerekse Balkanlardaki müftülerle bu yönde çaba harcayacaklarını belirtti.

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Brüksel'de İslam'ı ve Müslümanları temsil eden bir üst kuruluşun oluşmasının önemine işaret ederek, gerek Avrasya İslam Şurası üyeleri gerekse Balkanlardaki müftülerle bu yönde çaba harcayacaklarını belirtti. Görmez, Hırvatistan Müftüsü Aziz Hasanoviç ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

    Hırvatistan'daki İslam Birliği'nin hizmetlerini huzur içinde yürütmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Görmez, birliğin projelerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

    Mehmet Görmez, Balkanlardaki müftülerle 6 ayda bir toplandıklarını belirterek, yeni toplantının Zagreb'de yapılmasından mutluluk duyacağını ifade etti.

    AB nezdinde diğer dinlerin teşkilatlarının var olduğuna ancak İslam'ı ve Müslümanları temsil eden bir kuruluşun bulunmadığına işaret eden Görmez, bunun eksikliğini hissettiklerini söyledi.

    Hristiyanların ve Yahudilerin kurdukları üst kuruluşlarla dinleriyle ilgili dünyadaki gelişmeler konusunda AB parlamenterlerine sürekli bilgi verdiğini, sorunlarının çözümü için telkinlerde bulunduğunu anlatan Görmez, ''Aynı şekilde İslam'ı ve Müslümanları temsil eden bir üst kuruluşun Brüksel'de oluşması son derece önem arz ediyor. Bizim öteden beri böyle bir çalışmamız var. Gerek Avrasya İslam Şurası üyeleri olarak gerekse bütün Balkanlardaki müftülerle birlikte İslam'ı ve Müslümanları temsil eden bir üst kuruluşun Brüksel'de oluşması için çabalarımız olacak'' diye konuştu.

    Konuyla ilgili daha önce ''Avrupa Dini Kurumlar Birliği'', ''Avrupa İslam Dini Kurumlar Birliği'' şeklinde bir müracaat olduğunu hatırlatan Görmez, bazı hukuki sorunlar yaşanması nedeniyle bunun gerçekleşemediğini anlattı.

    Hukuki sorunların aşılmak üzere olduğunu bildiren Görmez, ''Belki Zagreb'de yapacağımız toplantının birinci gündem maddesi bu olabilir'' dedi.

    -''Osmanlı'nın torunuyuz''-

    Hasanoviç ise Türkiye'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, çalışmaları hakkında Görmez'e bilgi verdi.

    Hırvatistan'da nüfusun yüzde 1,8'inin Müslüman olduğunu belirten Hasanoviç, kendilerini ''Hırvatistan'da 500 yıl kalan Osmanlı Devleti'nin torunları'' olarak niteledi.

    Ülkesinde Müslümanların rahat yaşadığını anlatan Hasanoviç, ''Türkiye Cumhuriyeti ve Türkler bizlerle çok yakın. Hırvatistan'da Müslümanlar, Türkiye için her gün Allah'a dua ediyorlar'' dedi.

    Görmez, görüşmenin ardından konuğuna Kur'an-ı Kerim hediye etti.

    Kaynak: AA





    Mehmet Görmez 'İslam' için kolları sıvadı Yorumları