Neonaziler spor derneklerine sızıyor   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 01-08-2013 (16:05)   Son Mesaj: 01-08-2013 (16:05)    Cevap: 0    Gösterim: 320  

    01-08-2013

    Neonaziler spor derneklerine sızıyor

    Neonaziler spor derneklerine sızıyor
    Neonaziler spor derneklerine sızıyor

    Aşırı sağcılar spor kulüplerine sızarak, buralarda ideolojilerini yayıyor. Alman iç istihbarat kurumunun Brandenburg eyalet teşkilatı başkanı, spor kulüplerini aşırı sağcı tehdide karşı uyanık olmaya çağırdı.

    Aşırı sağcılar spor kulüplerine sızarak, buralarda ideolojilerini yayıyor. Alman iç istihbarat kurumunun Brandenburg eyalet teşkilatı başkanı, spor kulüplerini aşırı sağcı tehdide karşı uyanık olmaya çağırdı. Neonazilerin spor dernek ve kulüplerine sızarak kendilerine spor adamı süsü verdiği ve yandaş toplamaya çalıştığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Brandenburg Anayasayı Koruma Kurumu Başkanı Winfriede Schreiber, spor derneklerini Neonazilere karşı dikkatli olmaya ve tüzüklerinde düzenlemeler yapmaya çağırdı.

    Spor derneklerinden aşırı sağcılara karşı dikkatli olmalarını isteyen Schreiber, ?Spor alanındaki kurumların, kendilerini politikanın dışında görmeleri nedeniyle bu noktada bazı zorlukları, zaafları var. Sürekli artan şekilde daha fazla derneğin demokrasi konusunda zaaflara uğradığına şahit oluyoruz, onların kendini yeniden demokrasi çerçevesinde tanımlaması lazım.? dedi.

    Neonazilerin spor dernek ve kulüplerine sızmalarına karşı tedbirler alınması gerektiğini bildiren Winfried Schreiber, dernek ve kulüplerin bunu tüzüklerine yerleştirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Bunun pratikte çoğu zaman gerçekleşmediğini belirten Schreiber, bunun nedeninin ise genelde ekonomik sebepler, müşteri kaybetme kaygısı olduğunu kaydetti.

    Tedbir almayan derneklerin bunun faturasını ağır ödeyebileceğini hatırlatan Schreiber, buna örnek olarak Laustz'deki Kickbox külünü verdi. Bu kulübün ırkçı, aşırı sağcı üyeler nedeniyle itibarını kaybettiğini hatırlattı. Schreiber, ?Neonaziler uzayda yaşamıyorlar. Onların da aileleri var, okula gidiyorlar, mesleki eğitim, diploma alıyorlar, spor yapıyorlar ya da gönüllü olarak itfaiyede yer alıyorlar.? diye konuştu.

    Brandenburg'da Almanya Nasyonal Partisi NPD'nin pek bir varlık gösteremediğini ama Neonazilerin etkisinin büyümeye devam ettiğini bildiren Schreiber, 2011 yılında ?Özgür Güçler? (Freien Kräfte) adlı partiler üstü ama şiddete meyilli Neonazi grubunun 410 üyeye ulaştığını, bu sayının daha da artığını bildirdi. Schreber, ?Bu gelişme endişe verici bir gelişmedir. Bunların çekirdek kadrosu sürekli daha militan hale geliyor.? açıklamasını yaptı. Burada aşırılık motifi suçların sayısında da artış olduğunu belirten Schreiber, bu tür suçlardaki artışın ülke çapındaki artışla paralel olduğunu, dikkat çekici bir ayrıntının da bu tür suçlarda kadınların oranının artması olduğunu ifade etti.

    Kaynak: CİHAN





    Neonaziler spor derneklerine sızıyor Yorumları