Cennetü'l Mualla'ya ziyaretçi akını   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-07-2013 (14:27)   Son Mesaj: 01-07-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 351  

    01-07-2013

    Cennetü'l Mualla'ya ziyaretçi akını

    Cennetü'l Mualla'ya ziyaretçi akını
    Cennetü'l Mualla'ya ziyaretçi akını

    Mekke'ye hac veya umre için gelen Müslümanların en çok görmek istediği yerler arasında Peygamber Efendimiz'in eşi Hz. Hatice'nin de mezarının bulunduğu Cennetü'l Mualla kabristanı yer alıyor.

    Mekke'ye hac veya umre için gelen Müslümanların en çok görmek istediği yerler arasında Peygamber Efendimiz'in eşi Hz. Hatice'nin de mezarının bulunduğu Cennetü'l Mualla kabristanı yer alıyor. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Hz. Muhammed'in dedesi Abdulmuttalip, amcası Ebu Talip, oğulları Kasım, Abdullah ile Abdullah bin Zübeyr'in de kabirlerinin bulunduğu Cennetü'l-Mualla'ya defnedileceklerin cenaze namazı Kabe'de kılınıyor.

    Cennetü'l Mualla'daki mezarlar, genellikle odalar şeklinde. İçerisi tamamı betonlarla çevrili ve üstünde sadece kapağı bulunan mezarlara bazı zaman onlarca kişi defnedilebiliyor.

    Ziyaretçilerin en çok görmek ve dua okumak istedikleri yerin başında Hz. Hatice'nin kabri geliyor. Ancak buraya girişin imkansız olması ve duvarlarla çevrili bulunmasından dolayı demir parmaklıklar arkasından dualar ediliyor, Kur'an-ı Kerim okunuyor.

    Son yıllarda Cennetü'l Mualla'ya yoğunluk olduğundan özellikle Mekke'ye gelerek hayatlarını kaybedenler, Mekke'nin dışındaki bazı mezarlıklara gömülüyor.

    Kaynak: AA





    Cennetü'l Mualla'ya ziyaretçi akını Yorumları