Orta Afrika Cumhuriyeti'nde barış girişimi   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-07-2013 (14:27)   Son Mesaj: 01-07-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 292  

    01-07-2013

    Orta Afrika Cumhuriyeti'nde barış girişimi

    Orta Afrika Cumhuriyeti'nde barış girişimi
    Orta Afrika Cumhuriyeti'nde barış girişimi

    Orta Afrika Cumhuriyeti'nde hükümet ve isyancıların yarın görüşmelere başlayacağı bildirildi.

    Orta Afrika Cumhuriyeti'nde hükümet ve isyancıların yarın görüşmelere başlayacağı bildirildi. Hükümeti temsilen oluşturulan delegasyonun, isyancılarla Gabon'un başkenti Libreville'de görüşeceği kaydedildi.

    İsyancıların başkent Bangui'yi koruyan son kale olarak kabul edilen Damara kentine çok yakın olduğu belirtiliyor.

    Arabuluculuk görevi yapan Orta Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECCAS), isyancılara, Bangui'ye 75 kilometre uzaklıktaki Damara kentinin ilerisine geçmemeleri çağrısında bulunmuştu.

    Orta Afrika Cumhuriyeti'ne askeri destekte bulunma kararı alan ECCAS'ın Başkanı Antonio Di Garcia, Orta Afrika'daki ECCAS güçlerinin en üst düzey alarm durumunda olduğunu, Damara kentinin ilerisine geçilmemesi gereken bir ''sınır'' olarak görüldüğünü belirtmişti.

    2003 yılından bu yana iktidarda olan Orta Afrika Cumhuriyet Devlet Başkanı Francois Bozize, bir süredir görevi bırakmasını isteyen isyancı örgütler koalisyonunun eylemleriyle karşı karşıya.

    Ülkedeki isyancılar son bir ayda kuzeyde 10 kentin yönetimini ele geçirdi. Bozize, isyancılarla müzakereye istekli olduğunu ancak Devlet Başkanlığı süresinin dolduğu 2016 yılından önce görevi bırakmayacağını söylemişti.

    Kaynak: AA





    Orta Afrika Cumhuriyeti'nde barış girişimi Yorumları